Ga naar hoofdinhoud

Langehanenberg reageert op breuk

Archiefbeeld Damon Hill Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Eerder bevestigde de advocaat van Christan Becks officieel dat de combinatie Langehanenberg en Damon Hill NRW niet langer meer bestond. Nu publiceerden Langehanenberg's advocaat en manager haar reactie op deze breuk.

De succesvolle amazone aan het woord: “Het bericht dat ik ontving met het besluit van de Familie Becks, om mij de hengst niet langer meer beschikbaar te stellen, heeft mij zeer getroffen. Tot voor kort heeft de DOKR zich flink ingespannen om met de eigenaren overeen te komen, dat ik Damon Hill nog mocht uitbrengen tot en met de Olympische Spelen van 2016. Dit is niet gelukt. Toch wil ik DOKR mijn grote dank betuigen.

Met Damon Hill heb ik de grootste hoogtepunten in mijn hippische carrière bereikt. ‘Dami’ was niet alleen een ongelooflijk getalenteerd en werkwillig paard, maar hij was ook mijn beste vriend.

Als sporter kijk ik nu wel verder naar de toekomst. Momenteel heb ik veelbelovende en succesvolle paarden op stal staan. Ik kijk ernaar uit hoe deze zich ontwikkelen en ik ben ervan overtuigd dat er een aantal tussen zitten die weer grote sprongen in de sport gaan maken”.

– Helen Langehanenberg –

Lees hier het bericht over de breuk tussen Langehanenberg en Damon Hill.

Bekijk hier het bericht met de prachtige compilatie van Damon Hill.

Bron: Horses/ST. Georg

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

14 reacties op “Langehanenberg reageert op breuk

 • Karel de Lange

  Geen andere amazone heeft ons laten zien en laten genieten van de FEI voorgeschreven klassieke dressuur als Helen met Damon Hill. Het is bewonderenswaardig dat zij zich in het rollkürgeweld staande heeft gehouden en zich niet voor het gewin tot deze wrede en schadelijke praktijken ten koste van de paarden heeft laten verleiden. Met recht mag zij de koningin van de dressuur worden genoemd. Chapeau.

 • Nick

  Eeuwig zonde! Altijd genoten van deze combinatie . En Karel de Lange, doe je huiswerk beter. Ook Damin Hill werd losgereden in het LDR systeem. Bewijst maar weer eens dat je dan tot topprestaties kunt komen.

 • Ingrid

  Heb ook enorm genoten van beiden. Was de enige combinatie die me de laatste jaren echt kippevel kon bezorgen. En wat een prachtig paard is die Damon Hill toch. Vreselijk jammer want met een andere ruiter wordt het vaak toch minder en kost het weer veel tijd om het topniveau te halen. Dat hebben we al eens eerder kunnen meemaken helaas…

 • Karel de Lange

  @Nick. Als je Helen Langehanenberg met Damon Hill van deze praktijken beschuldigd dan moet je ook de bewijzen tonen.

 • Marlene

  Idd erg jammer zo n prachtige combinatie van wereld klasse!! @ karel de lange dan ben jij nog nooit bij los rijden van helen met damon geweest want dan had je idd kunnen zien dat ze toch echt laag diep en rond gymnastiseerde. Em met de neus achter de loodlijn los reedt haha…,

 • H. Paerels

  Aan het gereden zijn kan men “aflezen” hoe er getraind wordt. Voor Helen Langehanenberg geldt dan heel duidelijk dat Damon Hill níet Rollkur getraind is. Pure kift.
  Deze combinatie is de beste combinatie die de wereldtop dressuur voor lange tijd hád, tot voor kort.
  Het beste voorbeeld van dressuur zoals dressuur hoort te zijn. Persoonlijk vind ik dat Helen vóór Charlotte Dujardin zou mogen staan.

 • Nick

  Kift?? Ik ben juist enorme fan van Helen Langehanenberg. Maar ik wil hier mee zeggen dat LDR dus niet zo verkeerd is als Karel de Lange maar blijft volhouden…

 • H. Paerels

  Terecht zou de Nederlandse top jaloers kunnen zijn op de emotie die Helen en Damon Hill teweeg weten te brengen, die we zo missen bij de Nederlanders.
  Dat prettige kippenvel-gevoel maken we niet zo vaak mee. Nee, zeker ook niet bij Totilas, ongeacht welke ruiter dit geweldige paard de wil oplegt.
  Dat is het verschil nl. tussen klassiek en RK/LDR.
  Helen en Damon Hill hebben dressuur interessant gemaakt ….!

 • Jo

  Volgens mij hadden veel mensen emotie als ze Anky en Bonfire zagen rijden.

 • Desiree

  Onverdiend, dat deze amazone dit paard is kwijtgeraakt. Eeuwig doodzonde.

 • Karel de Lange

  Helaas weet men kennelijk niet het verschil tussen het voorwaarts/neerwaarts van de klassieke rijkunst en de onnatuurlijke rollkür/LDR forceermethode. Het is bovendien niet terecht om deze buitengewoon getalenteerde amazone van die schadelijke praktijken te beschuldigen en haar over een kam met het rollkürgilde te scheren. De bijgaande trainingsfilm maakt duidelijk hoe Damon Hill werkelijk getraind werd. Het begeleidend commentaar is van niemand nimmer dan Klaus Balkenhol. http://www.youtube.com/watch?v=UzGKzEvPZFQ

 • Nick

  Karel de Lange, hoe ben jij zo gefrustreerd geraakt? Het is gewoon zielig hoe jij keer op keer mensen onderuit blijft halen en jezelf op de borst blijft kloppen hoe goed je het allemaal weet. Wat heb jij ooit gepresteerd in de dressuurring?

 • H. Paerels

  Beste Nick zonder achternaam,
  Helen Langehanenberg heeft aangetoond dat je met éérlijke training op het hoogste niveau mee kunt draaien zónder Rollkurpraktijken te hoeven toepassen.
  Jammer dat dit voorbij is, want Helen zou dit paard met gemak tot zeker zijn 25ste jaar zo kunnen blijven rijden.
  Vergelijk eens in alle objectiviteit filmpjes van “oude” Salinero, gesloopt door de Rollkur, met filmpjes van bovengenoemde combinatie …. en huiver.
  Iedereen, behálve de uitvoerders van RK/LDR en de ongeïnteresseerde leek, ís gefrustreerd!
  Je moet eens weten hoeveel ruiters (ja,ook dressuurruiters!) proberen van stal te veranderen, omdat zij niet meer tegen al dat geweld tégen en dat vechten mét paarden kunnen aanzien en zelf vaak als een outcast behandeld worden omdat zij er níet in mee willen gaan.
  Het ene paard staat apatisch op stal, het andere paard wat zo “dom” is om zich niet over te geven of omdat hij kapot is, gaat in navolging van zijn voorganger naar de UNOX. Een enkele ruiter wíl niet meer vechten met haar/zijn paard en stapt over naar een andere manier van rijden en dan mag de ander “dweilen”.
  En weet je wat het ergste is, Nick?
  We zijn het normaal gaan vinden, zo afgestompt zijn wij geworden.
  Als men dan van die vele Sinterklazen in het weekend ook nog eens zijn punten krijgt, wordt men ook nog eens bevestigd in zijn kwalijke gedrag.
  Welkom in de praktijk, Nick!
  Dressuur in Nederland is ziek!
  Dáár komt de frustratie vandaan.
  De redactie heeft deze reactie ingekort omdat sommige grievende passages ongefundeerde beschuldigingen aan specifieke personen bevatten. Redactie Horses

 • H. Paerels

  Geachte redactie,
  Ik ben het niet met u eens. Ik was niet grievend, grof of ordinair. Ik zei slechts qua wat iedereen van de beelden kent en dat de trainingsmethode ongeschikt is als deze (ook al is het niet foutloos) niet gecopieerd zou kunnen worden.
  Maar ik heb het begrepen. Voor mij is dit censuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook