Ga naar hoofdinhoud

Langehanenberg verslaat Cornelissen in Kür

Foto De Paardenkrant
Zojuist won Helen Langehanenberg de Kür op muziek in Amsterdam met Damon Hill NRW (v. Donnerhall). De Duitse combinatie reed 86,025% bijeen in de wereldbekerkwalificatie en eindigde zo voor Adelinde Cornelissen en Jerich Parzival (v. Jazz). Cornelissen scoorde met Parzival 85,425%. De derde plek ging naar Isabell Werth met Don Johnson FRH (v. Don Frederico), zij scoorden 82,050%.

Hoewel Cornelissen nog een 10 in ontvangst mocht nemen voor de muziek en interpretatie, kreeg Langehanenberg een meer constante score, wat haar uiteindelijk de overwinning opleverde. Alleen de jurylid Ghislain Fouarge had Cornelissen boven Langehanenberg geplaatst. Fouarge: “Ik had Helena als tweede staan, omdat de proef niet elk moment precies gelijk liep met de muziek. Haar manier van rijden vond ik wel erg goed. Adelinde had een hogere moeilijksheidsgraad. Maar het was vier tegen één, dus ik denk dat ik er vandaag naast zat.”

“Parzival was een beetje spooky, maar ik was blij dat ik dat goed kon oplossen. Hij was kijkerig, maar ik kon toch zijn concentratie goed bij me houden. In vergelijking met gisteren had Parzival vandaag meer spanning”, verklaarde Cornelissen.

Langehanenberg was erg blij met haar Kür: “Ik ben heel erg blij! Damon Hill voelde zo goed, hij was heel erg op mij geconcentreerd. Voorafgaand aan de proef kon ik de spanning bij hem wegwerken. Ik heb vooral plezier gehad in de ring. Gisteren had ik ook al een goed gevoel, maar toen ging niet alles perfect. Vandaag was er meer expressie.”

Ook Isabell Werth was meer dan tevreden: “Ik ben er erg blij mee. Don Johnson is nog niet zo ervaren, maar toch al heel geconcentreerd op mij. Er zijn altijd dingen te verbeteren, maar we hadden geen grote fouten!”

De vierde plek ging naar Valentina Truppa en Fixdesign Eremo del Castegno (v. Rohdiamant) met 80,775% en de vijfde plek ging naar Edward Gal met Glock’s Romanov (v. Rohdiamant) met 79,200%.

Klik hier voor de resultaten.

Bron: Horses

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.