Ga naar hoofdinhoud

Lisanne der Nederlanden kampioen ZZ-Zwaar *video*

Foto De Paardenkrant
Lisanne der Nederlanden heeft in Utrecht de eerste KNHS-indoorkampioenschappen van 2013 in de klasse ZZ-Zwaar gewonnen. Met Alaska DVB reed ze overtuigend naar de zege en bleef Femke Beljon voor. Carolien Reverdink veroverde met The Ritz R&B het brons.

Lisanne der Nederlanden won beide proeven van het ZZ-Zwaar, die op zaterdag als de finale-kür. “Ik had de halve finale als gewonnen. Ik had er dus wel vertouwen in, maar je moet het toch altijd maar weer waarmaken. Leuk”, is de eerste reactie van de pupil van Coby van Baalen tijdens de persconferentie. De achtjarige Alaska DVB (Weltino x Roman Nature) is gefokt door Dressuurstal van Baalen en is familie van Jerich Parzival. “Ik rijd Alaska DVB al vanaf zijn derde jaar. Zelf opgeleid, dus dat maakt dit kampioenschap heel mooi. Ik hoop hem binnenkort Lichte tour te staten. Misschien dan wel weer het kampioenschap In Hoofddorp”, licht Lisanne de toekomstplannen toe.

Femke Beljon werd net als op de Hippiade in het ZZ-Licht tweede met Zoraida (v.Painted Black). “Ik ben heel blij met dit resultaat. Zoraida is van heel ver gekomen. Ze is altijd heel bang geweest. Vandaag schrok ze ook een keer in de proef, maar daarna was ze heel alert. Ze heeft ontzettend veel kwaliteit, voor mij een paard voor de toekomst”, vertelt Femke enthousiast.
Carolien Reverdink veroverde het brons met de grote The Ritz R&B (v.Rohdiamant). “Ik maakte zelf een paar domme telfouten in wissels. Maar ik ben heel tevreden over hoe hij vandaag liep. “

Over een ding zijn de medaillewinnaars het eens. “Het kampioenschap hier in Utrecht is super georganiseerd. Alles is super voor elkaar en veel publiek dat enorm meeleeft.”

KLik hier voor de video van de proef.

Klik hier voor de uitslagen.

Interview met Lisanne der Nederlanden

Bron: Horses / KNHS

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook