Ga naar hoofdinhoud

Meulendijks pakt KNHS kampioenschap ZZ-licht

Foto Melanie Brevink
Anne Meulendijks won vandaag in De Meern in het Rabobank Hippisch centrum van de Voornruiters het ZZ-licht KNHS kampioenschap. Ze deed dit met President’s MDH Avanti (v. United). Gregor Tacx werd tweede, gevolgd door Jasmien de Koeyer.

In de eerste proef realiseerden slechts twee combinaties een score van boven de 70%. Jasmien de Koeyer wilde in de uitgestrekte draf net iets te veel, waardoor haar paard TC Take It Easy (v. Florestan I) even in galop viel. Mede daardoor eindigde zij in de Kür als derde en verloor ze de geringe voorsprong aan Gergor Tacx met Vivace de Jeu (v. Contango). De voorsprong van Anne Meulendijks met President’s Mdh Avanti (v. United) kwam geen moment in gevaar.

De negentienjarige amazone, die deel uitmaakt van het A-kader bij de Young Riders, reed een tweetal foutloze ritten. “Ik ben voor 200% tevreden, want Avanti heeft zich in beide wedstrijden helemaal voor mij ingezet. Als je kijkt naar de onderdelen waarover ik zelf heel tevreden ben dan zijn dat de wissels, die heel goed gesprongen werden en de uitgestrekte draf en galop. Die twee bewegingsvormen beheerst Avanti helemaal”, aldus de amazone, die hoopt zich komende zomer met dit paard te kwalificeren voor het EK Young Riders. “Mijn paard heeft al veel ervaring, ondanks zijn leeftijd van pas acht. Zo heeft hij twee jaar geleden deelgenomen aan de WK voor jonge dressuurpaarden in Verden onder Laurens van Lieren. Nu rijd ik hem en ik hoop dat ik met Avanti aan nog heel veel wedstrijden deel kan nemen”.

Gregor Tacx was ook zeer ingenomen met de zilveren medaille. “Tijdens het Indoor Hengelo in 2010 raakte Vivace de Jeu geblesseerd en dit is pas zijn derde wedstrijd. Vaak leek Vivace weer hersteld, maar dan was hij toch net niet topfit. Dat is ook de reden dat ik in de Kür behoudend heb gereden en we de uitstraling iets misten. Het was een doelbewuste keuze van mijn coaches Coby van Baalen en Johann Hinnemann om foutloze ritten neer te zetten en dat houdt in op safe rijden. Nu alles goed lijkt kunnen we weer gaan werken aan meer expressie, maar dat we op de goede weg zijn bewijst deze tweede plaats in dit kampioenschap”, aldus een dolgelukkige Gregor.

Voor Jasmien de Koeyer was het terugvallen van het zilver naar het brons een kleine teleurstelling. “In de eerste proef liep het werkelijk fantastisch, maar in de Kür speelden denk ik zenuwen mij en spanning mijn paard parten. Het liep gewoon minder dan ik verwacht en gehoopt had. Vooral de rijfout die ik maakte in de uitgestrekte draf tastte mijn zelfvertrouwen wel wat aan”.

Klik hier voor de resultaten.

Bron: Horses / KNHS

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook