Onrust na vertrek Plandsoen: KNHS stelt twee intermediairs aan

Jaap Werners en Ieko Sevinga zijn per direct aangesteld als intermediairs om de samenwerking tussen de ledenraad en het bestuur van de KNHS te optimaliseren. Daarnaast gaan zij de zoektocht naar nieuwe bestuursleden voor de openstaande en binnenkort vrijkomende bestuursfuncties van voorzitter, vicevoorzitter en bestuurslid recreatiesport begeleiden.

Met de aanstelling van deze twee ervaren intermediairs en de inmiddels begonnen interim algemeen directeur Theo Fledderus willen de ledenraad en het bestuur een einde maken aan de onrust die ontstaan is door het vertrek van algemeen directeur Rens Plandsoen.

Jaap Werners

Jaap Werners was vanaf 2002 tot 2009 vicevoorzitter van het KNHS-bestuur en verantwoordelijk voor de portefeuille opleidingen en breedtesport. Werners was één van de drijvende krachten achter de fusie van de KNHS in 2002. Daarvoor was hij voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Federatie van Landelijke Rijverenigingen en Ponyclubs (KNF). Daarnaast heeft hij diverse bestuurs- en commissiefuncties vervuld in de paardensport waaronder die van voorzitter van de KWPN Hengstenkeuringscommissie.

Ieko Sevinga

Ieko Sevinga heeft van 2003 tot 2012 de functie van penningmeester van het KNHS-bestuur vervuld. Momenteel is hij werkzaam bij Rabobank Nederland als lid van de groepsdirectie en Chief Information & Operations Officer (CIOO). Voor die tijd was Sevinga lid van Raad van Bestuur van Van Lanschot Bankiers en statutair directeur bij Kempen & Co. Ook is Sevinga voorzitter van de stichting Nederlands Olympiade Paard (N.O.P.).

Bron: Persbericht

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.
2 reacties op Onrust na vertrek Plandsoen: KNHS stelt twee intermediairs aan
 1. 1

  Mag ik de heren Werners en Sevinga dan uitnodigen snel contact op te nemen met de talrijke ontevreden leden van de KNHS. Waar het om gaat is dat het vertrouwen van de leden is geschaad! En dat is nu niet meer op te lossen met zoethoudertjes richting Ledenraad. Heren Werners en Sevinga ik nodig u van harte uit contact op te nemen met het boegbeeld van de talrijke protesten: advocaat Gina Zoer. Of bezoekt u haar rubriek maar eens op Facebook. U zult schrikken van de zaken die daar worden aangehaald. Als u echt iets wilt oplossen is herstel van de leden uw eerste en belangrijkste taak! Veel succes en hartelijke groet, Hanneke Hegeman, Helmond.

 2. 2

  De geschiedenis herhaalt zich (2006) Heren Bobo`s zijn weer van de partij.

  De stichting ZZGP heeft nog maar net het veld geruimd, of een volgende aparte stichting steekt de kop op. Ditmaal verenigen de juryleden zich in de Stichting Hippische Juryleden. Een nieuwe luis in de pels.

  Ze hebben nog geen officieel contact gehad met de sportfederatie, maar zijn stellig hun stem te laten klinken binnen de KNHS. “We bekijken het met argusogen”, aldus Gert Naber, manager breedtesport bij de KNHS.
  Corrie Wouters is de oprichter en voorzitter van de Stichting Hippische Juryleden. “De juryleden zijn niet georganiseerd, dat is het probleem! De KNHS heeft hier een paar jaar geleden wat op proberen te vinden, maar dat is mislukt. Dan doen we het zelf maar.”