Ga naar hoofdinhoud

Na Zygrande is nu ook Ceylan Avinal verdwenen

Zygrande le Copied met Ceylan Avinal Foto: Arnd Bronkhorst/ www.arnd.nl
Hoewel er over dezelfde kwestie al een rechterlijke uitspraak is, vindt maandag op verzoek van Theo Verboort  opnieuw een kort geding plaats over het Grand Prix-paard Zygrande le Coupied. Dit meldt advocaat Stephan Wensing, die de moeder van Zygrandes amazone Ceylan Avinal bijstaat. Afgelopen vrijdag werd bekend dat de zoon van Krack C verdwenen is. Inmiddels is ook Ceylan Avinal zelf vermist.

“Ook de moeder van Ceylan weet niet waar zij zich bevindt”, zegt Stephan Wensing. “De zaak rond Zygrande geeft Ceylan enorm aangegrepen. Haar moeder maakt zich nu natuurlijk erg zorgen.”

Verbaasd

Advocaat Wensing was erg verbaasd toen hij vandaag van het nieuwe kort geding hoorde. “Er lag toch al een uitspraak? Bovendien is de termijn van twee weken waarbinnen Zygrande terug moest naar Verboort nog niet verstreken.”

De twaalfjarige Zygrande le Coupied werd vorige week na een lange gerechtelijke procedure door de rechter definitief aan de Nederlandse dressuurruiter Theo Verboort toegewezen. Vervolgens is hij vrijdag uit zijn stal gehaald op de manege waar hij stond en daarna is hij niet meer gezien.

In 2010 gekocht

Avinal reageerde verbaasd op het persbericht waarin werd gemeld dat de Krack C-zoon verdwenen zou zijn. Zij stelde dat ze het paard in 2010 van Theo Verboort heeft gekocht. Vervolgens heeft zij het paard opgeleid naar de Grand Prix. Volgens Avinal raakte Theo Verboort in staat van faillissement. In 2015 zou hij het paard hebben terug geclaimd om zijn schuldeisers te kunnen betalen.

Vorderingsrecht

Volgens haar Wensing is er geen sprake van een strafbaar feit: “In de eerste plaats is de door de rechtbank bepaalde termijn niet verstreken en in de tweede plaats zijn alle kosten van onderhoud, verzorging, training en wedstrijden voldaan door de moeder van cliënte. Aan haar komt dan ook een vorderingsrecht toe en deze vordering beloopt een bedrag van circa 6 jaar x 24.000,00 euro. Indien de heer Verboort meent met terugwerkende kracht eigenaar te zijn van het paard, dan zal hij ook de kosten moeten dragen, dit is wettelijk zo geregeld.”

Lees ook:

Zygrande le Coupied verdwenen
Ceylan Avinal: ‘Ik heb Zygrande gekocht’
Zygrande le Coupied blijft bij Theo Verboort

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook