Ga naar hoofdinhoud

Otto, Nederlands unieke dressuursimulator

Een dressuursimulator is een handige tool om je houding te verbeteren. Op de rug van het plastic paard Otto kan je de fijne kneepjes rustig oefenen, en maken beeldschermen bovendien inzichtelijk wat er goed en fout gaat. In Nederland is er momenteel één Otto; bij Helen Roestenburg van het Ruiter Balans Centrum in Veeningen.

Otto is afgesteld als volleerd dressuurpaard en kan dus ook piaffs, passages en pirouettes maken. Via sensoren op het plastic paard kan afgelezen worden hoeveel beendruk een ruiter geeft, hoeveel teugeldruk en ook hoe het gewicht van de ruiter over het zadel verdeeld is.

In dit filmpje van RTV Drenthe illustreert Roestenburg hoe Otto werkt:

 

 

Bron: Horses / RTV Drenthe

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

2 reacties op “Otto, Nederlands unieke dressuursimulator

  • Wendy van den Barselaar

    Geweldig dat we deze simulator nu ook in Nederland hebben. Echt top. Natuurlijk staat deze in Drenthe, de paardenprovincie van Nederland. Het ruiterbalanscentrum ligt vlak bij de locatie van Concours Hippique De Wolden.

    Binnenkort trakteer ik mezelf zeker op een ritje op Otto. Ik ben heel benieuwd. Aan de training op de flexchair heb ik ook al veel gehad. Dat had ik 20 jaar geleden moeten hebben, misschien deed ik dan nu in Normandië mee 🙂

  • Madeline Horne

    How much does Otto cost ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook