Ga naar hoofdinhoud

Patrik Kittel traint wereldkampioen Sezuan

Update

Eind november werd duidelijk dat de combinatie Dorothee Schneider en Sezuan niet langer zou voortduren. Wie de nieuwe ruiter van de drievoudig wereldkampioen werd, was nog niet duidelijk. Daarover doen professor Edwin Kohl en zijn vrouw Arlette Jasper-Kohl van Gestüt Peterhof nog steeds geen uitspraak. Wel laten ze in een persbericht weten dat de hengst voorlopig wordt getraind door Patrik Kittel en hij hem dit voorjaar ook zal rijden op hengstenshows.

“De afgelopen tijd hebben we veel vragen gekregen over de verdere loopbaan van Sezuan. In alle rust proberen wij te bepalen hoe we de sportieve carriere van Sezuan het beste kunnen voortzetten”, laat Kohl weten in een persbericht. “Hij is topfit en wordt momenteel getraind door Patrik Kittel.”

Opvallende keuze

De keuze voor Patrik Kittel is een opvallende. De ruiter werd van 2009 tot 2012 drie jaar gesponsord door de familie Kohl, maar aan die samenwerking kwam abrupt een einde in september 2012.

Begin 2013 kwam naar buiten dat er bij de miljoenenaankoop van Uno Donna Unique door Peterhof bijna een miljoen was verdwenen in januari 2012. Uno Donna Unique – tegenwoordig ‘slechts’ fokmerrie – werd aangeschaft bij Andreas Helgstrand. De verkoop werd bemiddeld door Patrik Kittel, die toen nog gesponsord werd door familie Kohl.

Niet definitief

Het echtpaar Kohl en Patrik Kittel hebben elkaar nu toch weer gevonden. De Zweed is niet de definitieve ruiter van Sezuan, maar stelt hem wel voor op de komende hengstenshows. De eerste show waar het duo verschijnt is op 10 februari bij Gestüt Peterhof in Perl. De Blue Hors Zack-zoon wordt ook getoond op de hengstenshow in Vechta en op het gala van de Deense hengstenkeuring in Herning.

Kittel plaatste deze video online met als titel ‘Sezuan on the way to GP’

Bron: gestuet-peterhof.de

2 reacties op “Patrik Kittel traint wereldkampioen Sezuan

  • A. van Duinen

    Sezuan zal wel wat in de war raken door de ruiter wissel. Jammer dat hij niet bij Dorothee Schneider kon blijven ondanks het stoppen. Was zeker een belofte geweest voor de toekomst! Nu moet de wereld hengst het doen bij Patrik Kittel met een hele andere trainingsmethode LDR. Zonde!

  • lisa

    Geweldig paard bij een geweldige vakkundige ruiter die weet hoe hij zijn paarden op moet leiden om ze gezond, fit en heel te houden, daar is zijn Scandic wel een voorbeeld van, die heerlijk mag genieten van zijn pensioen en lekker in de wei loopt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook