Ga naar hoofdinhoud

‘PvdD had ook een dag mee mogen lopen’

Exclusief
Gisteren riep de Amsterdamse fractie van de Partij voor de Dieren via een persbericht op een einde te maken aan het 'leed van de koetspaarden in Amsterdam'. Via het ANP bereikte het standpunt van de partij de landelijke media. Dik Migdesyan, eigenaar van de Amsterdamse koetspaarden reageert tegenover Paardenkrant-Horses: "Ze hadden best wel even contact kunnen opnemen met ons, dan hadden ze gelijk de werkroosters van de paarden mogen inzien.”

Volgens de Partij voor de Dieren zouden de Amsterdamse koetspaarden onbeschermd zijn, omdat de stad geen welzijnsrichtlijnen  heeft. ‘Paarden die hartje zomer in de volle zon zware karren vol toeristen door de stad heen loodsen’ en die werken in een ‘gevoelstemperatuur van 55 graden’; de Partij voor de Dieren ziet het allemaal gebeuren.

Daarom heeft de partij een initiatiefvoorstel gedaan bij de Amsterdamse gemeenteraad met daarin rusttijden, minimum- en maximumtemperaturen en het gewicht van de koets.

Migdesyan reageert: “Maar wat zij nu voorstellen, daar voldoen wij al aan! Onze paarden zijn ons kapitaal!”

“De paarden werken maximaal drie keer in de week en na iedere werkdag hebben ze minimaal een rustdag”, gaat Migdesyan verder. ”Met sneeuw, ijs of te hoge temperaturen werken we al niet, daarvoor hebben wij al jaren een intern reglement. En op stal en in omgang houden we ons aan de wet waarin de paardenwelzijn is vastgesteld. We doen dit werk nu al 25 jaar en we hebben nog nooit problemen gehad zoals in het PvdD-artikel genoemd.”

“Ze baseren zich allemaal op voorbeelden uit het buitenland. In Verenigde Staten zijn er bijvoorbeeld wel voorvallen geweest die ook in Nederland de publiciteit hebben gehaald. Maar dit heeft niets te maken met de Amsterdamse praktijk.”

Migdesyan wacht nu maar af wat de Amsterdamse gemeenteraad beslist. “Maar het is spijtig dat de PvdD geen contact met ons heeft genomen hierover. Ze hadden zo een dagje mee mogen lopen om te zien hoe wij met onze dieren omgaan.”

Bron: Paardenkrant-Horses

 

 

 

 

3 reacties op “‘PvdD had ook een dag mee mogen lopen’

 • jw

  het enige schone vervoersmiddel,willen ze nu ook nog afpakken.Schadalig die bemoei zucht.

  En de paarden die met Koninginnedag de koets trokken.

 • Frans Berings

  Early English Traffic Scenes (1896-1903) https://youtu.be/v-5Ts_i164c

  Uit de tijd dat de paarden nog voor de mensen werkten.
  Nu werken de mensen voor de paarden.

 • Peter

  Ik snap niet dat deze mensen als het om welzijn gaat zich niet eerst druk maken over het welzijn in bejaardenhuizen. Die mensen die door bezuinigingen vaak niet meer buiten komen en of nog erger vaak lang in hun eigen vuil zitten. Laat ze zich daar eerst druk over maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook