Ga naar hoofdinhoud

Rabobank stelt onderzoek in naar door bank gesponsorde rodeo

Foto: Lonneke Ruesink
Vorige week zijn paardenliefhebbers vanwege mogelijke dierenmishandeling een petitie tegen Salinas Rodeo en de sponsoren van dit evenement in Californië gestart. De Rabobank, één van de sponsoren, onderzoekt de kwestie. “Wij zijn erg geschrokken van de beelden op YouTube. De bank heeft onmiddellijk een uitgebreid onderzoek ingesteld. De uitkomst hiervan zal worden getoetst aan het sponsorbeleid. Op basis van de uitkomsten van dit onderzoek zal Rabobank een geïnformeerd besluit nemen”, aldus een woordvoerder van de bank.


Op de website van Salinas Rodeo is een filmpje te zien met gruwelijke beelden die tijdens de rodeo gemaakt zijn. Op deze video is onder meer te zien dat een paard zijn been breekt en weer op de been gedwongen wordt. Hierbij wordt in het commentaar gezegd dat ooggetuigen konden zien dat het 45 minuten duurde voordat het paard uit zijn lijden werd verlost. Paardenliefhebbers maakten naar aanleiding van deze video een petitie aan op de Care2 website.

“Rabobank heeft een stringent beleid op het gebied van dierenwelzijn met daarin zeer specifieke bepalingen ten aanzien van het sponsoren van culturele evenementen met verwijzingen naar de ‘Vijf Vrijheden van Dieren’. Rabobank houdt zich wereldwijd aan dit beleid”, stelt de woordvoerder van de bank. Om te bepalen of deze regels worden overtreden voert de Rabobank voor het onderzoek onder meer gesprekken met de organisatie van de rodeo en dierenartsen.

Klik hier voor de video (schokkende beelden!).

Bron: Horses

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

2 reacties op “Rabobank stelt onderzoek in naar door bank gesponsorde rodeo

  • Cat

    Fijn om te zien dat een petitie iets uithaalt. Sympathiek dat de RABO-bank zich hiervoor engageert.

  • C.Schouenberg

    Ik als Rabobankklant heb de directeur van mijn filiaal in een pittige e-mail kenbaar gemaakt dat zij onmiddelijk moeten stoppen met deze sponsoring! Ik vind het schandalig dat een nederlandse bank zich inlaat met een amerikaanse rodeo waar zulke dierenmishandeling voorkomt. Tevens heb ik op Facebook een oproep geplaatst aan al mijn paardenvrienden die ook klant zijn bij rabobank om hetzelfde te doen. Schijnbaar hebben deze e-mails hun werk goed gedaan. Het enige wat rabobank nu nog moet doen is stoppen met deze sponsoring en graag Mc Donalds en andere grote sponsoren meenemen bij hun vertrek! Rabobank laat zien dat je echt naar je klanten luistert en stop hiermee!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook