Ga naar hoofdinhoud

Rens Plandsoen en KNHS vandaag voor de kantonrechter

Vanmiddag om half twee start de openbare zitting bij de Rechtbank Utrecht van de KNHS tegen Rens Plandsoen. Sinds begin december 2017 staat Plandsoen op non-actief met als aangedragen redenen 'verschillen van inzicht waarop leiding gegeven moet worden' en 'gebrek aan draagkracht' binnen de KNHS. De kantonrechter bekijkt vanmiddag de zaak en stelt of het dienstverband van Plandsoen beëindigd mag worden.

Plandsoen was aangetrokken als algemeen directeur en kreeg een contract voor onbepaalde tijd. Na het aantreden van Rens Plandsoen was de voorzitter van het KNHS-bestuur nog enthousiast over de plannen van Plandsoen. Een jaar later wordt het einde van het dienstverband aangevochten voor de kantonrechter.

Financieel Dagblad

Vandaag kwam het Financieel Dagblad met een groot artikel over de perikelen binnen de KNHS naar buiten. Beide partijen willen inhoudelijk niet reageren op de vragen gesteld door het FD. In 2016 viel de sponsoring van de Rabobank weg, sindsdien is er onenigheid tussen het bestuur en de directie van de KNHS. Rabobank sponsorde de KNHS met een bedrag van 1 miljoen euro per jaar. De nieuwe sponsor, TeamNL, ondersteunt de KNHS met de helft van dit bedrag. Deze vermindering in combinatie met het overschrijden van de begroting met 1,2 miljoen euro door de KNHS, leidt tot spanningen en discussies.

Tienduizenden euro’s geëist

Het FD schrijft: “Het bestuur verlangt in die rechtszaak ontbinding van het arbeidscontract met Plandsoen. Die eist op haar beurt eerherstel en financiële genoegdoening ter grootte van ‘enkele tienduizenden euro’s’, zegt haar advocaat, Jan Hendrik Crucq. Een deel van dat geld overweegt Plandsoen volgens hem aan ‘paardengerelateerde goede doelen’ te schenken.”

Geen accountantsverklaring

Een andere zeer opmerkelijke passage in het artikel van Vasco van der Boon, een topjournalist en mede-auteur van (onder andere) De vastgoedfraude, De ontknoping en De val van SNS Reaal, is dat de accountantsverklaring ontbreekt bij het jaarverslag van 2016.

Lees het artikel van het Financieele Dagblad hier

Lees hier de berichten over Rens Plandsoen en de KNHS
Onrust na vertrek Plandsoen: KNHS stelt twee intermediairs aan
Verklaring van Rens Plandsoen
KNHS-directeur Rens Plandsoen op non-actief
Paulien Chardon stapt op als KNHS-bestuurslid
Verklaring van KNHS-bestuur
Column Jacquelien van Tartwijk: Wie o wie?
KNHS opent zoektocht naar interim algemeen directeur
Burgerinitiatief begint petitie voor nieuw KNHS-bestuur
KNHS stelt Theo Fledderus aan als interim algemeen directeur
Rens Plandsoen nieuwe algemeen directeur KNHS

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Financieel Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook