Ga naar hoofdinhoud

Investeerders gezocht voor syndicaat om Valegro te behouden

Charlotte Dujardin en Valegro

Terwijl Valegro (v. Negro) en Charlotte Dujardin het publiek in Londen Olympia vermaakten, hun titels verdedigden en een nieuw wereldrecord verbraken, werd er achter de schermen hard gewerkt aan het behoud van het paard voor de Britse sport.

Eigenaren Carl Hester en Roly Luard proberen een syndicaat te vinden dat bereid is de tienjarige ruin voor 49% te kopen. Hester en Luard willen voor 31 januari 2,5 miljoen pond bij elkaar hebben.

In een door Luard verzonden brief naar vrienden en andere conctacten zegt Luard dat er grote sommen geld zijn geboden door andere Europese landen. “Maar om hem op Britse bodem te houden met dezelfde ruiter en trainer, zijn we bereid met een mindere prijs genoegen te nemen”, legde zij uit.
Hester laat weten bereid te zijn de dagelijkse kosten van Valegro voor zijn rekening te nemen. Het doel van Luard en Hester is een klein en beheersbaar syndicaat op te richten. Ze zijn op zoek naar leden die behoorlijke sommen geld kunnen investeren. De eerste syndicaat leden hebben al zo’n 500.000 pond geïnvesteerd en nu zijn Hester en Luard op zoek naar anderen die zo’n 250.000 pond per investeerder willen betalen.

“Wij geloven dat zijn waarde voor de Britse dressuursport en het land, die hem echt in hun harten opgenomen lijken te hebben, onbetaalbaar is”, aldus Luard. Na de wereldrecord verbrekende proef van Dujardin en Valegro liet Hester weten dat het syndicaat een groot succesverhaal kan worden en een unieke samenwerking kan vormen. “Ik weet zeker dat hij nog minimaal zes jaar gouden medailles kan winnen!”, sprak Hester.

Bron: Horses / Horse and Hound

3 reacties op “Investeerders gezocht voor syndicaat om Valegro te behouden

  • tinekevanvulpen

    Ik hoop dat de Engelsen een voorbeeld nemen aan Nederland hoe het niet moet; een pracht combinatie uit elkaar halen waarna er niemand meer van kan genieten. Het blijft jammer. Eigenlijk een vreemd fenomeen: een dressuur paard dat dan zo’n absurde waarde krijgt dat een eigenaar al bijna niet anders kan dan verkopen. Maar ook hier geldt wel de wijsheid; in het verleden behaalde resultaten biedt geen garantie voor de toekomst………..

  • Marion Snel- de Bruijn

    Wat een raar bericht: Carl Hester ondersteunde dit syndicaat toch niet?

  • Jennifer Vermee

    Dat individueel intiatief op facebook om een syndicaat op te richten met tig kleine aandeelhouders ondersteunt hij niet. Maar hij wil nu wel zelf een beperkt syndicaat met slechts enkele eigenaren oprichten om Valegro bij hem te houden voor Charlotte. Ik hoop dat het hem lukt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook