Ga naar hoofdinhoud

Typhoon S beschikbaar bij Enterbrook

De Grand Prix-hengst Typhoon S (v. Calvados) is via diepvriessperma beschikbaar bij dekstation Enterbrook uit Enter. De door Fred van Straaten gefokte hengst viel dit jaar op op de hengstenkeuring met zijn KWPN-aangewezen zoon Ricky.


Zelf was Typhoon S ook ooit aangewezen voor het verrichtingsonderzoek, maar bij het AES verdiende hij uiteindelijk zijn dekbrevet. Onder de Britse ruiter Max Routledge presteerde de inmiddels dertienjarige hengst op het hoogste niveau.

Typhoon S brengt interessante bloedlijnen bijeen. Zijn vader Calvados en grootvader Libero H zijn ware stempelhengsten, maar ook zijn moederlijn is meer dan interessant. Familie van Straaten fokte uit deze bekende Moukje-stam al tal van internationale springpaarden en goedgekeurde hengsten. Bijvoorbeeld Typhoon S’ grootmoeder Hurricane (v. Burggraaf), La Belle S (v. Nimmerdor), Wladimir S (v. Numero Uno), Una Bella S (v. Calvados) en de beroemde Arc de Triomphe HS (v. Triomphe de Muze). Una Bella S is een volle zus van Typhoon S en is de moeder van Arc de Triomphe, die onder Frank Schuttert al van jongs af aan imponeert en presteert.

Typhoon S is in Engeland nauwelijks voor de fokkerij ingezet.

Ga voor meer informatie naar www.enterbrook.nl .

Bron: Horses / Enterbrook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.