Vijftien paarden komen om in stalbrand Essex

Een groot drama beleefde de eigenaar van het Elmwood Equestrian Centre in Burnham-on-Couch in het graafschap Essex dit weekend toen het hoofdgebouw van het stallencomplex afbrandde. Vijftien paarden konden niet uit de vuurzee worden gered. Paarden uit de naastgelegen gebouwen konden wel vrijgelaten worden. De brandweer vermoedt dat de brand is aangestoken. 

Eigenaar David Shaw en voorbijgangers probeerden met man en macht de paarden uit het hoofdgebouw te redden. Maar het vuur had zo snel om zich heen gegrepen dat de paarden geen schijn van kans hadden. Toen de brandweer aankwam was het dak al ingestort. Vijftien paarden kwamen om het leven.

Crowdfunding

De gemeenschap heeft een crowdfunding-pagina opgezet om geld binnen te halen ter ondersteuning van de eigenaar. Op het bedrijf stonden ongeveer 70 paarden en pony’s. De dieren die de brand overleefden moeten gehuisvest worden en ook hebben aan aantal paarden medische zorg nodig. Het fonds wilde 2500 Pond binnenhalen, maar is inmiddels de 7000 Pond al gepasseerd.

Bron Grandprix-replay.com

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.