Ga naar hoofdinhoud

WK Endurance naar Slowakije

Dit jaar vinden de Longines FEI World Endurance Championships plaats in Samorin, Slowakije. Dat werd gisteren na een telefonische vergadering van het FEI Bureau besloten. Een unaniem voorstel van het FEI Endurance Comité waarin Slowakije werd aanbevolen kreeg de steun van het volledige Bureau. Het WK Endurance vindt dit jaar plaats van 15-18 september.

Drie biedingen om de kampioenschappen te organiseren werden ontvangen toen het bodproces werd geopend in april van dit jaar. Dit was na het besluit om het evenement te herverdelen. Ook Fontainebleau (Frankrijk) en San Rossore, Pisa (Italië) deden mee. Het Bureau oordeelde echter dat geen van deze twee locaties geschikt was, omdat ze bezorgd waren over het welzijn en de veiligheid.

Beide locaties stelde data van medio oktober voor, wat betekent dat de wedstrijden zouden beginnen en eindigen in het donker. Hierdoor kunnen paarden en ruiters mogelijk in gevaarlijke situaties terecht komen. Er is ook meer kans op zware regen in deze gebieden in die tijd van het jaar.

Samorin Equestrian Centre, van de Slowaakse zakenman Mario Hoffmann, was vorig jaar ook het decor van het Europees Kampioenschap Endurance. In 2016 vindt hier het WK plaats van 15-18 september, met de kwalificatie periode eindigend op 16 juli.

De kampioenschappen waren aanvankelijk aan Dubai toegewezen en stonden gepland voor december van dit jaar. Maar het FEI Bureau besloot toch om het kampioenschap van de Verenigde Arabische Emiraten te cancellen. Ze waren namelijk van mening dat de Nationale Federatie daar op dit moment niet kon garanderen dat het welzijn van het paard volledig zou worden beschermd.

“Het bureau had geen aarzeling in de keuze voor Samorin. Paardenwelzijn moet het belangrijkste element zijn bij de toewijzing van deze grote evenementen en Samorin heeft een bewezen trackrecord, waar zowel jonge paarden kampioenschappen als het Europese Endurance Kampioenschap zeer succesvol plaatsvonden”, laat FEI secretaris-generaal Sabrina Ibáñez weten.

Men Kampioenschappen
Daarnaast heeft het Bureau de FEI Wereldbeker Kampioenschappen Mennen voor Jonge Paarden in 2016 toegewezen aan Mezöhegyes, Hongarije. De kampioenschappen, die werden toegewezen na de terugtrekking van de oorspronkelijke gastheer Conty (Frankrijk), vinden plaats van 08-11 september.

Bron: FEI

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook