Ga naar hoofdinhoud

Zwitserse strijdt tegen prikkeldraadverbod

De Zwitserse Myriam Cattin strijdt tegen het verbod op prikkeldraad, nadat één van haar veulens door stroomdraad om het leven is gekomen. In Zwitserland is sinds de herfst van 2010 het gebruik van prikkeldraad bij wet verboden.

Het veulen van Cattin was met zijn hoef vast komen te zitten in het stroomdraad. Het diertje kon zelf niet meer los komen en sneed zichzelf in zijn pogingen tot op het bot. Uiteindelijk werd het door een dierenarts losgemaakt, maar overleefde niet.

Volgens Cattin had een dergelijk ongeval met prikkeldraad niet kunnen gebeuren. De paarden zouden het dunne stroomdraad niet goed zien wanneer ze door de weiden galopperen. Ze erkent dat prikkeldraad ook nadelen heeft. Het kan vleeswonden veroorzaken. “Maar”, zegt dierenarts Pierre Berthold “die dieren overlijden daar niet aan”.

De Minister van Landbouw heeft beloofd dat er een versoepeling van het prikkeldraadverbod zal komen.

Bron: Horses / Blick

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Eén reactie op “Zwitserse strijdt tegen prikkeldraadverbod

  • Tineke van Vulpen

    Helemaal met Bert eens. Tjonge jonge, hoe kort door de bocht kun je gaan, alsof een veulen prikkeldraad wel had gezien. Hoe vaak hingen paarden en ponies vroeger in het prikkeldraad. Als ze het al overleefden hadden ze meestal de vreselijkste vleeswonden met alle gevolgen nadien. Zo’n berichtje is eigenlijk te gek voor woorden……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook