Ga naar hoofdinhoud

Adelinde Cornelissen neemt sportieve revanche

Exclusief
Foto: Melanie Brevink

Adelinde Cornelissen won vanmiddag de Grand Prix op het subtopconcours in Geesteren. Ze deed dat met Aqiedo  en scoorde 73,70%. Met haar andere paard Zephyr werd ze tweede met 69,35%. Christa Larmoyeur werd derde met Aston Martin NL. Zij kregen 69,30% van de jury. 

Nadat Cornelissen enkele weken geleden het flink moest ontgelden toen er beelden van haar allereerste HC-start met Aqiedo in Emmeloord openbaar werden gemaakt, zo nam ze de starts daarna sportief revanche door Aqiedo naar een tweede plek te sturen in Almelo en vandaag in Geesteren zelfs de overwinning te pakken met een aldoor stijgende lijn wat betreft scores. Ook met de door ouders gefokte Zephyr reed Cornelissen een sterke Grand Prix proef waarmee ze nipt Christa Larmoyeur, die onlangs met de sympathieke Aston Martin gaar rentree in de ring maakte, voor wist te blijven. Cornelissen laat op haar Facebook weten super blij te zijn met beide paarden die de laatste tijd enorm veel progressie laten zien.

Goede scores in ZZ-Zwaar

In het ZZ-Zwaar werden vandaag bijzonder goede scores neergezet. Deze rubriek wordt veelal gekenmerkt door matige scores en weinig winstpunten, maar in Geesteren bestond de top vijf in de eerste proef uit louter scores boven de 65%. Annemieke Vincourt-Krom voerde de lijst aan met Diede Dieni met 68,29%, waarmee ze een uitschieter vormde: “Met Died heb ik heel fijn gereden! Ik heb haar een hele tijd niet meegenomen. Het is vrij snel gegaan met haar. Ze was eerst fokmerrie en liep zomaar ZZ-Zwaar.” Tweede werd Janneke Punte met haar Carlos Ramirez (v. Cardenio) met 66,57%, en derde werd Gerdien Hilgenberg met Chanel.
In de tweede proef moest Vincourt-Krom genoegen nemen met een tweede plek, achter Femke Beljon en haar Winningmood-nakomeling Discovery. Diede Dieni was in de tweede proef iets vermoeider. Hilgenberg bezette opnieuw een derde positie.

Verwaal wint Inter I

Linda Verwaal had een hele fijne dag met haar Rocky. In de Prix St. Georges werden ze nog vierde, achter winnares Savannah Pieters met Caesar (v. Vivaldi)  (68,82%), Diana Boer met Hot Fever (v. Hotline) (67,89%) en Susan de Klein met Déja Vu (v. Dimaggio) (66,91%), maar in de Intermédiaire kon niemand meer om Verwaal en Rocky heen en wonnen ze de proef. Verwaal: “Ik heb echt lekker gereden! Ik ben heel tevreden. Begin van de week had ik zelf griep, waardoor de training was minder was dan normaal. Door de warmte was Rocky bovendien wat minder scherp dan anders. Toch kwam ik de Prix St. Georges nog mooi foutloos door. daar was ik eigenlijk al blij mee. De Inter ging ook heel fijn. Dat is een snellere proef, alles volgt wat sneller op elkaar, waardoor het er allemaal misschien net wat flitsender uitzag. Ik ben in ieder geval super blij!”
Pieters werd nu derde, achter Vai Bruntink en Chardonnay (65,46%). “Onze Intermédiaire I proef, de eerste keer, ging minder fijn dan de Prix St. Georges proef, maar ook daar had ik nog wel dingetjes die beter kunnen hoor”, vertelt de kritische amazone.

Bij de jeugdrubrieken, waarbij de Young Riders en Junioren waren samengevoegd, won Rachelle Buining de Landenproef met haar Rhythem And Blues (v. Welt Hit II) met 68,03%. Zoë Schipper en de elegante Venice (v. Cabochon) werden tweede met 66,58%. Vera van Verre eindigde als derde met Change Faith (v. Valdez) (66,49%).
In de Individuele proef nam Maybrett Schreur de leiding met Feinsliebchen, voorheen onder het zadel van Janneke Punte. Ze stuurde deze merrie naar 64,67%, ruimschoots voldoende om Mieke Naberink en Chesspoint achter zich te laten. Buining werd ditmaal derde.

Bekijk hier de volledige uitslag van subtop Geesteren.

 

 

 

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook