Ga naar hoofdinhoud

Adelinde: ‘Fleau dacht vandaag: dit heb ik al eens gedaan, dit vind ik leuk’

Adelinde Cornelissen en Fleau de Baian. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Na haar overwinning in de Lichte Tour kür op muziek op Jumping Amsterdam vertelt Adelinde Cornelissen enthousiast over Fleau de Baian. "Hij is nog zo jong en wat dit betreft onervaren. Donderdag kon ik dat nog iets merken, maar vandaag dacht hij: dit heb ik al een keer gedaan, dit vind ik leuk!"

“Fleau doet heel geconcentreerd zijn werk. Ik zeg altijd dat het een blije gup is en zo voelt het ook echt. Hij vindt alles leuk”, vertelt Cornelissen. Ze kijkt positief naar de toekomst. “Maar nu eerst genieten van wat hij nu doet. We hebben ons geplaatst voor het Nederlands kampioenschap en daarna werken we rustig verder. Hij is nog jong en heeft dus nog tijd zat.”

Overeenkomsten en verschillen

Cornelissen ziet best wat overeenkomsten tussen Fleau de Baian en zijn volle broer Parzival, maar is zich er ook van bewust dat de pas achtjarige hengst iets stabieler is van karakter. “Met Parzival heb ik hier wel eens moeten afgroeten. Fleau is helemaal niet zo bang en kijkerig. De overeenkomst is dat ze beide altijd voor je willen werken en gaan, ze geven nooit op”, aldus de amazone.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook