Ga naar hoofdinhoud

Anne Meulendijks: ‘Ik sta ervan te kijken dat ik dat heb gedaan’

Anne Meulendijks en MDH Avanti N.O.P. (v. United). Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Anne Meulendijks reed op Indoor Brabant voor het eerst een wereldbekerwedstrijd met MDH Avanti N.O.P. (v. United) en eindigde in de kür op zaterdag op de zesde plaats met 78,235%. Haar doel voor deze wedstrijd, eindigen in de top tien, heeft ze daarmee ruimschoots behaald.

Het was het wereldbekerdebuut voor de amazone en pas haar vierde Grand Prix tot nu tie. Na afloop vertelde Meulendijks over haar ambities en plannen en over haar kür.

Enthousiast

“Ik kan niet meer dan trots zijn en als ik het terug kijk, dan denk ik ‘o heb ik dat net gedaan?'”, vertelt de enthousiaste amazone terwijl ze haar kür bekijkt. “Ik vond het wel heel spannend. Normaal ben ik niet zenuwachtig, maar gisteren vond ik het wel echt spannend. Ik wist natuurlijk helemaal nog niet waar ik stond.”

Best goed gedaan

“Als ik zo de proef terugkijk dan vind ik dat ik het best goed heb gedaan. Ik sta ervan te kijken dat ik dit heb gedaan. Avanti is echt een wedstrijdpaard en ik merk ook met trainen dat hij alles gewoon makkelijk oppakt. Het is dat ik zelf gewoon in de proef nog wat handiger moet worden en zodat ik ook zo makkelijk als Edward en Isabell door de proef kan gaan.”

Buitenseizoen

De volgende wedstrijd volgt pas weer in het buitenseizoen: “Ik had nooit gedacht dat ik het nu al zo goed zou doen, ik had ook al helemaal niet gedacht dat ik nu al een wereldbeker zou mogen doen en dat die dan ook nog eens zo goed zou gaan. Ik denk dat ik volgende week alleen maar in het bos ga rijden, want  dat heeft hij wel verdiend heeft.”

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook