Ga naar hoofdinhoud

Ceylan Avinal lapt ook nieuwe gerechtelijke veroordelingen aan laars

Zygrande le Copied met Ceylan Avinal Foto: Arnd Bronkhorst/ www.arnd.nl
Vorig jaar voerde de voorzieningenrechter in Breda de druk op Ceylan Avinal al op door dwangsommen op te leggen, wanneer het paard Zygrande le Coupied niet binnen afzienbare tijd zou worden overgedragen aan Theo Verboort. Nu, ruim een jaar later, is er aan de inmiddels verbeurde dwangsom van 250.000 euro nog steeds niet voldaan en zijn paard en amazone nog steeds spoorloos verdwenen. Vorige week heeft het Gerechtshof in een tussentijdse beslissing haar afkeuring daarover laten blijken en om die reden, bovenop de eerdere veroordelingen, nieuwe eisen gesteld. Maar ook daaraan lijkt Avinal zich niet te houden. 

Zo zou Avinal Verboort binnen drie dagen op de hoogte moeten stellen van de verblijfplaats en de gezondheidssituatie van het paard. Ook heeft het Gerechtshof aangegeven dat de amazone het paard niet mag verplaatsen zonder toestemming van Verboort.

Gijzeling

Omdat de amazone, ondanks de eerdere veroordeling en de inmiddels verbeurde dwangsom van € 250.000,00, weigert aan de veroordeling tot teruggave van het paard aan Verboort te voldoen, heeft het Gerechtshof bij uitzondering machtiging verleend om Avinal in gijzeling te laten nemen als zij ook weigert aan deze bevelen van het Hof te voldoen.

Termijn verstreken

Ook dit ultieme middel is onvoldoende gebleken om Avinal ertoe te bewegen zich te houden aan de veroordelingen door de rechter. Hoewel de door het Gerechtshof bepaalde termijn inmiddels is verstreken, is door de amazone ook aan deze veroordeling niet voldaan.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Persbericht

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook