Ga naar hoofdinhoud

Dream Boy deels aangekocht door Glock

Hans Peter Minderhoud met Dream Boy. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Dream Boy, de 9-jarige Vivaldi-zoon die sinds januari 2016 onder het zadel van Hans Peter Minderhoud loopt, is deels eigendom geworden van Glock. "Dream Boy heeft alles wat een Grand Prix-paard nodig heeft. Ik ben heel blij dat hij bij ons blijft", zegt Minderhoud, die de hengst nu kan blijven rijden.

Minderhoud werd vorig jaar met Dream Boy tweede op het NK in de Lichte Tour, achter Edward Gal en Zonik.  De hengst liep eerder zeer succesvol in de Pavo Cup. In 2014 won Dream Boy het brons op het WK voor Jonge Dressuurpaarden.

Behouden voor Nederland

De hengst is goedgekeurd door zowel het KWPN, als de Hannoveraner, Oldenburger, Zweedse en Beierse stamboeken. Dream Boy werd gefokt door Tim Coomans, die de hengst tot nu toe samen met Stal Brinkman en Jacques Maree in eigendom had. Glock is daar nu aan toegevoegd. Hengstenhouder Koen Brinkman laat weten erg blij te zijn met de deal met Glock: “We zeiden steeds dat hij niet te koop was, maar er was toch veel vraag naar de hengst vanuit buitenland. Ook voor de verkoop.”

Visitekaartje

“We wilden hem zowel voor de Nederlandse sport als voor de fokkerij behouden. Het contact met Glock is goed. De hengst staat daar al een aantal jaar in training en Hans Peter Minderhoud is ook erg gek van Dream Boy. Door hem deels te verkopen kunnen wij hem ook voor de fok behouden. Daar ben ik zelf ook heel blij mee, hij is toch het visitekaartje van onze stal. Het zou zonde zijn om hem helemaal te verkopen”, zo vertelt Brinkman.

Mooie toekomst

Minderhoud vertelt op de website van Team Glock dat hij erg blij is dat Dream Boy bij hem blijft. “Wat een mooie dag! Dream Boy heeft alle kwaliteiten van een Grand Prix paard: Uitzonderlijk talent, ongelooflijk veel ambitie en een super karakter.”

Eén of twee jaar

Ook Brinkman verwacht een mooie toekomst voor Dream Boy. “We hopen dat hij over één of twee jaar veel kan betekenen voor de Nederlandse sport. Maar ook in de fokkerij is het een gewild paard. Hij blijft dan ook gewoon ter dekking staan bij stal Brinkman.”

 

Bron: Paardenkrant – Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook