Ga naar hoofdinhoud

Beschuldigingen aan adres Sissy Max-Theurer houden geen stand

Sissy Max-Theurer met honden - Foto: Rick Helmink

De Oostenrijkse Sissy Max-Theurer werd in haar eigen land beschuldigd van het omkopen van juryleden. Onderzoek heeft nu uitgewezen dat de beschuldigingen aan het adres van het 5-sterren FEI-jurylid niet gegrond zijn en dat er geen aanleiding is tot strafrechtelijke vervolging. Max-Theurer is officieel gezuiverd van de beschuldigingen dat ze juryleden op de Amadeus Horse Indoors Wereldbekerwedstrijd in Salzburg omgekocht zou hebben. 

Er werd oktober vorig jaar aangifte tegen de steenrijke Oostenrijkse gedaan: Max-Theuer zou juryleden op dressuurwedstrijden hebben omgekocht. Zo zou de moeder van Victoria Max-Theurer 600.000 euro hebben betaald aan een organisator van dressuurwedstrijden waaronder de Amadeus Horse Indoors-wedstrijd. Voorwaarde bij deze ‘schenking’ zou zijn dat ze mee zou mogen praten over welke juryleden en ruiters uitgenodigd zouden worden. In de Oostenrijkse media werden deze beschuldigingen breed uitgemeten. Het Oostenrijkse OM zag geen onregelmatigheden in het contract dat Max-Theurer met de organisatie van de wedstrijden had en besloot de zaak niet verder te strafrechtelijk te onderzoeken.

Lastercampagne

De aangifte kwam van Edda en Max Schmidt, eigenaren van de stal Bartlgut. Max-Theurer nam zelf contact op met Horses.nl en vertelde dat familie Schmidt haar in een kwaad daglicht probeert te stellen en al jaren bezig is met een lastercampagne.

Bron: Horses.nl/Dressage-news.com

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook