Ga naar hoofdinhoud

Lynne Maas vijfde in Grand Prix, Amber de Groot derde bij young riders

Lynne Maas met Electra. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De Nederlandse ruiters en amazones zijn goed begonnen aan CDI Waregem in België. Lynne Maas stuurde Electra (Jazz x Ferro) met net geen 70% naar de vijfde plaats in de Grand Prix en bleef daarmee net voor op landgenote Lucie Louws. Bij de young riders mocht Amber de Groot de derde prijs in ontvangst nemen. Zoë Zwiggelaar en Maud Hofland vielen hier met een zesde en zevende plaats net buiten de prijzen.

De proef van Lynne Maas werd beoordeeld met een hele reeks aan zevens. De passage vormde één van de hoogtepunten en leverde meerdere achten op. Meerdere combinaties kregen te maken met behoorlijke verschillen in de beoordeling, wat ook geldt voor Maas. De amazone werd beoordeeld met een derde, vijfde, zevende, tiende en veertiende plaats. De scores lagen tussen de 67,717% en 73,043%.

Louws op zes

Lucie Louws kreeg eveneens te maken met behoorlijke verschillen. Het kersverse B-kaderlid liet een keurige proef zien met Evito (Sir Donnerhall I x Jackson). Eén jurylid plaatste haar met 70,652% op plaats vier, terwijl een collega met 68,261% niet verder kwam dan de elfde plaats. Voor Nederland was er nog meer succes in de Grand Prix. Agaath van der Lei eindigde op plaats tien, Nars Gottmer op plaats twaalf.

De Groot in vorm

In de landenproef young riders waren de Duitsers oppermachtig, maar Amber de Groot hield zich goed staande door Homemade (Hexagon’s Louisville x Hexagon’s Rubiquil) met 69,706% naar de derde plaats te sturen. Zoë Zwiggelaar kwam met Fidarsi Rossi (Sergio Rossi x Rohdiamant) uit op 67,941% en Maud Hofland behaalde met Urbanes (Gribaldi x Welt Hit II) 67,451%.

Uitslag Grand Prix.
Uitslag landenproef young riders.

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook