Ga naar hoofdinhoud

Remy Bastings wint met nieuw GP-record: ‘Nu op naar de 71’

De strijd in de Grand Prix van de Subtopwedstrijd in De Mortel ging vandaag vooral tussen Remy Bastings en Lynne Maas. Met één punt voorsprong was de overwinning voor Bastings en Dior S (v. Spielberg) die met 70,65% een nieuw persoonlijk record behaalden. Het geslaagde Grand Prix-debuut van Maas en Electra (v. Jazz) was goed voor de tweede score van 70,54%.

Remy Bastings en Dior zaten al eerder dicht tegen de zeventig procent aan en vandaag gingen ze daar voor de eerste keer overheen. “Begin deze maand reden we het NK in Ermelo en daar heeft Dior heel fijn gelopen. Toen hadden we 69% en daar was ik ook al heel blij mee”, vertelt Bastings enthousiast.

Passage en uitstrekken

“Voor mijn gevoel was in Ermelo de afwerking beter en de aanleuning mooier en stiller. Maar vandaag gingen de passage en het uitstrekken beter dan normaal”, analyseert Bastings zijn proeven. “We zaten inderdaad al een paar keer tegen die zeventig aan en dat we die score nu wel kregen is super fijn. Ik ben er heel echt blij mee.”

Score omhoog

Volgens Bastings kan de score nog verder omhoog. “Hier en daar kan het echt nog wel wat beter. We hadden 6,5-en voor onderdelen waar dat niet hoeft zoals op de dubbel tellende zig zag die niet mooi verdeeld was. En het achterwaarts was niet zo goed. Dat leverde een vier en een zes op, en terecht. Nu op naar de 71 procent”, zegt Bastings lachend.

Gewoon zitten en rijden

De ruiter brengt de grote schimmel sinds een klein jaar uit in de Grand Prix. “Dior krijgt nu ervaring en loopt steeds safer door de proef. Dat is een heel fijn gevoel. Hij is niet spectaculair maar het beeld is altijd rustig, ontspannen en correct. En het is zó’n lekker paard. Op hem kan je gewoon zitten en rijden.”

Hoogste Inter II-score voor Brouwer

Het Grand Prix-debuut van Lynne Maas en Electra Jazz was goed voor 70,54% en Kirsten Brouwer reed de derde score bijeen. Zij behaalde met de elfjarige SF-ruin Urielo du Houx (v. Sandro Hit) met 68,90% de hoogste score in de Intermédiaire II maar viel daarmee in het gecombineerde klassement Zware Tour net buiten de prijzen. Daarnaast reed Brouwer de thuisgefokte Alain Delon (v. UB 40) in de Grand Prix naar het vierde resultaat van 66,20%.

Uitslag

Lees ook:
Lynne Maas: ‘Electra is een soort Lamborghini, als je het gas intrapt gáát ze’

Thamar Zweistra 1 én 2: ‘Lekkere start van het outdoorseizoen’

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook