Ga naar hoofdinhoud

Toppony Den Ostriks Macho van Evi van Rooij naar Quinty van der Lee

Evi van Rooij met Den Ostrik's Macho. Foto: Paardenkrant

Evi van Rooij vormt niet langer een combinatie met Den Ostriks Macho (v. Good Looking). De negenjarige pony - die door Van Rooij succesvol werd uitgebracht in de (inter)nationale sport - gaat zijn carrière voorzetten onder Quinty van der Lee.

Evi van Rooij behaalde met Den Ostriks Macho successen in de KNHS Divoza Cup voor jonge dressuurpony’s, de KNHS Felix Hippisch Cup en op de Hippiade. In 2017 maakten ze hun internationale debuut met scores rond de zeventig procent. De laatste prestaties dateren van vorige maand, toen het duo na een wedstrijdpauze terugkeerde in de ring. Op de kadersvormingswedstrijd van Geldrop Hippique noteerden ze een B-kaderscore van 70,385%. De laatste internationale wedstrijd was eind oktober in Exloo.

Laatste jaar pony’s

De 15-jarige Van Rooij rijdt volgend jaar haar laatste jaar bij de pony’s. Daarvoor heeft ze de beschikking over King Stayerhof’s Jango (v. Kosmo van Orchids), waarmee ze een fantastisch outdoorseizoen beleefde: teamzilver op het EK in Polen, goud op de Hippiade en de overwinning in de finale van de KNHS Felix Hippisch Cup. Daarnaast komt Van Rooij met Edea (v. Johnson) bij de paarden uit.

Quinty van der Lee (13) rijdt Z1 met Nandor (v. Orchard D’avranches) en begint met Macho in de klasse M2.

Bron: Horses.nl

 

 

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook