Ga naar hoofdinhoud

Het hoedje is nog steeds niet uit de mode

Het Amerikaanse team met cap, het Duitse team met hoedje en het Britse team, waar drie van de vier een cap droegen. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De discussie over de cap versus het hoedje is al jarenlang gaande, maar de laatste jaren maakte de cap een duidelijke opmars, zelfs op het hoogste niveau. Toch reed een groot deel van de deelnemers op de Wereldruiterspelen in Tryon nog met het traditionele hoedje de ring in, wat laat zien dat het nog steeds niet uit de mode is geraakt. 

Zo reed het complete Duitse team in Tryon met een hoedje de ring in. Sönke Rothenberger reed onlangs in Hagen wel met cap de ring in, maar gaf eerder al eens aan dat iedereen in het Duitse team een hoedje behoort te dragen.

Geen uitzondering

Het Nederlandse team kreeg voor de start van de Wereldruiterspelen een KEP Italia-cap gesponsord. De dames van het team, Madeleine Witte-Vrees en Emmelie Scholtens, droegen deze speciaal voor deze gelegenheid ontworpen cap wel tijdens de proef. Edward Gal en Hans Peter Minderhoud zijn altijd het hoedje blijven dragen en maakten daar nu ook geen uitzondering voor.

Gehele team met cap

Er zijn ook voorbeelden van complete teams die een cap dragen. Daartoe behoort het Amerikaanse team. Drie van de vier leden van het Britse team (uitgezonderd Emile Faurie) droegen een cap. Spencer Wilton gaf na de Olympische Spelen in Rio de Janeiro aan dat het team het erg belangrijk vond om een goed voorbeeld te stellen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.