Ga naar hoofdinhoud

Lessen van Rieky Young werpen vruchten af

Tommie Visser bezette op de Subtopwedstrijd in Maren Kessel van afgelopen zondag de eerste en tweede plaats in de Grand Prix. Theo Hanzon debuteerde met een mooie derde plek. In de Intermédiare II was de hoogste score voor Marjolein Noordijk.

Tommie Visser had vorige week in Assen nog grote problemen om de spanning van zijn paard Santo Domingo (v. Krack C) onder controle te houden. In Maren Kessel had hij zijn zaakjes beter voor elkaar. “Hij moet gewoon veel vaker mee en wedstrijdritme opdoen”, vertelt Visser.

Voor zijn nieuwe TV-programma bij RTL4 kwam Visser in aanraking met Rieky Young, Nederlands bekendste westernamazone. Sinds anderhalve maand traint Visser bij haar. “Ik vertelde haar dat ik tegen problemen aanliep, omdat ik twee hele hete en ijverige paarden heb. De training van westernpaarden komt heel veel overeen met die van dressuurpaarden. Het basisprincipe is hetzelfde: hoe ga je met een paard om en hoe leer je een paard iets. Het is echt superleuk om het ook eens van een andere kant te bekijken en ik merk al echt verbetering.”

In Maren Kessel had Visser zijn beide toppaarden mee. Santa Domingo (v. Krack C) won de zwaarste rubriek met een score van bijna 69% en met de grote Vingino (v. Polansky) werd hij tweede met 66,44%. Visser vertelt over zijn proeven: “Santa Domingo is een stuk meer gelaten en maakt geen grote fouten. Met Vingino was ik sowieso heel blij. Hij stond nu stil bij het halthouden in de proef en de uitgestrekte stap ging ook goed. Nu is het zaak voor beide paarden dat we meer wedstrijdritme opdoen en de puntjes op de i kunnen zetten.”

Theo Hanzon debuteerde met de voor de derde bezichtiging van het KWPN aangewezen hengst Hofrat (v. Gribaldi) in de Grand Prix. Het duo maakte nog wat beginnersfoutjes, maar de score van ruim 65% lijkt veel te beloven. In de Midden Tour (Intermédiare II) ging de zege naar Marjolein Noordijk, die met Raoul (v. Ferro) een score van 64,21% behaalde en daarmee Grand Prix mag starten.

Lees woensdag meer in de paardenkrant

Bron: Horses/Yvonne Termeer

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook