Ga naar hoofdinhoud

Madeleine Witte-Vrees: ‘Vandaag ging het meer vanzelf’

Madeleine Witte-Vrees met Cennin in de Wereldbekerfinale 2018 in Parijs. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Madeleine Witte-Vrees zette vandaag met een zesde plaats het beste Nederlandse resultaat neer in de finale van de FEI Wereldbeker dressuur. Met Cennin (v. Vivaldi) haalde ze voor de tweede keer ooit een internationale score boven de 80%. Edward Gal eindigde op plek acht en Patrick van der Meer werd zestiende. De FEI World Cup Dressage 2018 in Parijs ging naar de grote favoriet Isabell Werth (GER) met Weihegold OLD (v. Don Schufro).

Madeleine Witte-Vrees reageerde na afloop tevreden: “Voor nu was ik er super blij mee. Ik moet er zelf op letten dat ik nog rustiger ben. Gisteren in de Grand Prix was ik zelf best wel nerveus. Dan ga ik toch te veel doen als ruiter. Vandaag heb ik daar goed op gelet. Cennin die doet het wel en doet altijd zijn best. Vandaag ging het meer vanzelf, daar was ik heel blij om. Dit was pas mijn tweede keer boven de 80% internationaal, dat is toch geweldig!”

‘Alleen nog maar op de renbaan’

“De beste onderdelen waren de stap en de ‘eners’ in de galop, maar de pirouettes lukten vandaag ook goed. Natuurlijk zijn er altijd dingetjes die beter kunnen, of nog beter afgewerkt. Er moet ook nog verbetering in zitten, dat is allemaal maar positief richting de toekomst! Het moet er allemaal nog wat mooier uit komen te zien, zodat ik zelf nog minder hoef te doen in de ring. De komende maanden ga ik met Cennin alleen maar oefenen op de renbaan, alleen maar rechtuit en geen oefeningen. Dan kan ik hem conditioneel aan het werk houden en dat vinden we allebei leuk. Ik wil het ook heel graag leuk houden voor Cennin. Het CHIO Rotterdam wordt pas onze eerstvolgende wedstrijd.”

‘Nog niet helemaal zoals het kan’

Edward Gal had op voorhand gehoopt een plaats in de top vijf te halen. Hij werd uiteindelijk achtste met GLOCK’s Zonik N.O.P. (v. Blue Hors Zack). “Het voelde wel beter dan in de Grand Prix, maar nog niet helemaal zoals het kan zijn. Zonik was wat kijkerig en kwam nog steeds een beetje terug in de ring. Dan merk je dat hij nog weinig ervaren is. Dan krijg je toch wat kleine storingen en die moeten er nog uit. Zonik is nog jong en we hebben nog tijd genoeg.”

Finaledebuut voor Van der Meer

Patrick van der Meer was blij dat hij de kans kreeg om deel te nemen aan de FEI Wereldbekerfinale, al kreeg hij pas afgelopen maandag te horen dat hij met Zippo (v. Rousseau) van start mocht gaan. “Ik ben blij dat ik hier gereden heb en ik heb ervoor gestreden. Voor m’n gevoel heb ik alles gegeven. Ja, ik had graag een beetje beter gereden,” reageert Patrick, die in Parijs zijn finaledebuut maakte en uiteindelijk op een zestiende plek eindigde.

Lees ook:
Isabell Werth: ‘Merci Weihe’

Kürfinale: Isabell Werth vanzelfsprekend naar winst

 

Bron: KNHS / Paardenkrant – Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook