Ga naar hoofdinhoud

Mark van de Donk: ‘Bon Jovi is een tijger in de ring’

Mark van de Don met Vivaldi. Foto: Shot Hippique/Robin Bouwer
Op de Subtopwedstrijd in Werkendam deed Mark van de Donk goede zaken. Hij reed de eerder door Diederik van Silfhout uitgebrachte Bon Jovi (v. UB 40) met de fraaie score van 72,11% naar een nieuw persoonlijk record in de Prix St. Georges. De rubriek werd met 74,01% gewonnen door Lynne Maas en de Jazz-dochter Electra, die aan een zeer sterk indoorseizoen bezig zijn.

Mark van de Donk kreeg de elfjarige UB 40-zoon afgelopen augustus onder het zadel en startte hem vandaag voor de vierde keer op concours. “Het gaat steeds meer kloppen”, steekt de ruiter van wal. “Hij is een super stoer paard en echt een tijger in de ring.” Over de proef die een nieuw persoonlijk record opleverde vertelt Van de Donk: “Het gevoel was vandaag erg goed en we waren vrijwel foutloos. We hadden nog een paar kleine dingetjes maar dat lag meer aan mij.”

Jurycommentaar

De ruiter kon zich vind in het jurycommentaar van Jacques van der Harst en Monique Peutz. “Het commentaar was heel realistisch en ik kan me goed vinden in de punten. De dag voor de wedstrijd helpt Diederik me proefgericht en ik merk duidelijk het verschil. Daar ben ik enorm dankbaar voor.” Van de Donk heeft met de vosruin de indoorselecties voor het NK op zijn planning staan.

PSG-debuut Christon

Met Christon B Vosbergen (v. Sandro Hit) reed Van de Donk afgelopen zomer in het ZZ-Zwaar op het NK in Ermelo. Hij hield de sensibele ruin vervolgens een tijdje thuis en debuteerde nu in de Lichte Tour. “Met 68,42% was het nog niet zo slecht”, lacht de ruiter. “Thuis in de training klopte alles waardoor ik besloot hem vandaag mee te nemen.” Met deze halfbroer van de KWPN-hengst Don Tango B en het overleden Grand Prix-paard Vontango B (beide zonen van Contango) gaat Van de Donk ook van start op de indoorselecties . “Ik krijg het lekker druk maar ik word er wel blij van”, knipoogt Van de Donk.

Rentree Vivaldi

Van de Donks Grand Prix-paard Vivaldi GW (v. Jazz) verscheen de afgelopen negen maanden niet meer in de ring. “Eerder werd hij te heet”, legt Van de Donk uit. “Maar hij deed het thuis zo goed waarop ik dacht dat ik gek zou zijn om hem thuis te laten. In de ring was hij nu veel meer ontspannen en gaf een heel goed gevoel. Ik ben heel blij met de progressie”,  zegt hij over de proef die 66,05% en de vijfde plaats in de gecombineerde Zware Tour-rubriek opleverde.

Charmingmood richting Grand Prix

Sinds enkele maanden heeft Van de Donk ook de negenjarige Charmingmood (v. Winningmood) onder het zadel. Deze KWPN-hengst werd eerder gereden door Kirsten Brouwer. “Ik train hem thuis nog wat verder door maar in december of begin volgend jaar neem ik hem mee op concours. Hij doet het meeste van de Grand Prix en de bedoeling is om hem eerst in de Lichte Tour te rijden en dan over te stappen naar de Grand Prix. Ik ben super enthousiast over hem en heb er veel vertrouwen in”, besluit Van de Donk.

Maas verslaat partner Van Lieren

Ook de Zware Tour-rubriek werd gewonnen door Lynne Maas. Op haar thuisbasis in Werkendam reed ze de Metall-zoon Uranium W naar 70,10%. Maas’ partner Lauren van Lieren mocht zich als tweede opstellen.  Zijn proef met Zingar Northside (v. Gribaldi) leverde een score van 69,75% op.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.