Ga naar hoofdinhoud

Patrick van der Meer tevreden over Inter II-debuut Zippo en Karolus

Foto De Paardenkrant

Met zowel Zippo als NRPS-hengst Karolus van Wittenstein debuteerde Patrick van der Meer afgelopen zondag in de Intermédiaire II. Vooral Zippo liet in Schjindel, met de winnende score van bijna 70%, zien klaar te zijn voor de Grand Prix. Met Karolus van Wittenstein volgde Van der Meer op plaats drie. Marije de Lange, leerlinge van Van der Meer, reed zich met Paolo naar een tweede plaats. Zij startte Grand Prix in de gecombineerde rubriek.

“Met beide paarden kwam ik tevreden de ring uit”, blikt Van der Meer terug op zijn proeven. “Met Zippo was ik echt hartstikke blij. Zippo heeft in ieder geval veel talent voor het hogere werk.” Ook Karolus van Wittenstein liet in Schijndel zien veel potentie te hebben, en blonk vooral uit in veel lossigheid en schwung. Van der Meer heeft met beide paarden geen haast om de overstap naar de Grand Prix te maken: “Ze zijn allebei nog jong zat.”

Lichte Tour

Na vorige week in Boxtel al de Lichte Tour te hebben gewonnen, herhaalde Elise Kettner dit zondag in Schijndel. Met haar Floyd schreef ze met 66,51% de rubriek op haar naam. In de Intermédiaire I liet Jonna Schelstraete geen twijfel bestaan. Ze was met Verdict veruit de beste en nam ruim vijf procent voorsprong op de nummer twee.

ZZ-Zwaar

Yessin Rahmouni met Van Krack Sth en Elcke Govers met Ukkepuk kwamen beiden in Schijndel niet geheel tevreden de ring uit. Toch deelden ze de eerste plaats in het ZZ-Zwaar met een score van precies 65%. Ondanks wat fouten in de proeven heeft Rahmouni zijn Van Krack steeds meer onder controle en kan Govers steeds meer aan haar Ukkepuk gaan rijden.

Lees vandaag meer in De Paardenkrant.

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook