Philipp Hess zet volgorde bij vierjarige Pavo-paarden op z'n kop - Horses.nl Ga naar hoofdinhoud

Philipp Hess zet volgorde bij vierjarige Pavo-paarden op z’n kop

UPDATE
Keano RS2 won de Pavo Cup 2019. Foto: Melanie Brevink-van Dijk
Niet de gedoodverfde favoriet Kjento, maar Keano RS2 werd zojuist gehuldigd tot winnaar van de Pavo Cup voor vierjarige dressuurpaarden. De KWPN-goedgekeurde Negro-zoon Kjento ging met een punt voorsprong de laatste ronde in, maar door het overrijden kwam Keano RS2 (v. Governor) dan toch nog voorbij. Aanvankelijk werd bekend gemaakt dat Kjento zelfs naar de derde plaats was afgezakt, maar dit bleek te berusten op een rekenfout. King's Pleasure (v. Dark Pleasure) werd derde.

Voor de toeschouwer waren de verschillen bij het overrijden niet groot. En ook rijdend jurylid Philipp maakte in zijn commentaar weinig verschil tussen de drie toppers van de K-jaargang.

‘Zeer veel aanleg’

“Ik heb drie heel goede paarden met zeer veel aanleg voor de sport gereden”, zei Philipp Hess na afloop. Maar zijn ‘rittigkeitsfavoriet’ was duidelijk Keano RS2. “Een paard met heel veel potentieel. De aanleuning was in het begin nog een dingetje. Maar dat werd steeds beter en ik kon ‘m op het laatst zelfs heel mooi de hoeken in rijden”, aldus Hess.

9.5 voor Kjento

Het cijfer voor ‘Rittigkeit’ voor Keano RS2 was 9.5, terwijl hij King’s Pleasure met een 9.0 bedeelde. Dit bleek later goed voor de derde plaats. Kjento kwam door de 8.8 van Philipp Hess op de tweede plaats.

Op de vierde plaats eindigde Kevin Costner Texel (Negro x Jazz) met amazone Emmelie Scholtens, vijfde werd Kendale (Everdale x Special D) met amazone Nora van Houtem.

Uitslag

Bron: Horses.nl / Clipmyhorse

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook