Ga naar hoofdinhoud

Rosina Hoopman sterk terug na blessure: ‘Gelukkig zijn we er weer’

Rosina Hoopman met Coco-OO. Foto: Paardenkrant / Melanie Brevink-van Dijk

Nadat Rosina Hoopman door een eigen blessure een flinke periode langs de kant stond is ze weer helemaal terug. Op de Subtopwedstrijd in Blaricum reed ze Coco-OO (v. OO Seven) met 67,72% naar een nieuw persoonlijk record en de hoogste score in de Intermédiaire I. In het gecombineerde klassement Lichte Tour betekende dit de tweede plek. 

“Het ging echt heel fijn. Ik had het gevoel dat ik alle controle had en heb genoten”, vertelt Rosina Hoopman na haar proef met Coco. “Normaal hebben we nog wel eens een foutje in de series maar vandaag waren ook die foutloos. En heel fijn dat mijn goede gevoel door de punten werd bevestigd.”

Belletje

“Coco is altijd mega enthousiast en laat me in de ring nooit stikken. Daar kan ik honderd procent op vertrouwen. Ze is best sensibel en kan bij het losrijden nog wel eens schrikken. Maar zodra het belletje gaat en de proef begint zegt ze: oké we gaan het doen!”, vervolgt Hoopman lachend.

Best een kunst

Ondanks de geslaagde rit, ziet de amazone ook nog verbeterpunten. “De lijnen kunnen nog strakker. Soms heb je net een slingertje en dat kost toch punten. Het is nooit helemaal perfect en strak rijden is best een kunst. Van hieruit gaan we weer lekker door en proberen nog meer te verbeteren.”

Flinke klap

De combinatie gooide eerder al hoge ogen met scores boven de 70 procent in de Prix St. Georges. In september vorig jaar maakten ze een geslaagd debuut in de Intermédiaire I en een maand later gooide een heupblessure roet in het eten gooide. “Tijdens de herfststorm in oktober stapten we in de training thuis aan een lang teugeltje. Plotseling schrok Coco en toen gingen we. Ze bokte en dat gaf een flinke klap op m’n heup. Daarna heb ik nog doorgereden en toen ik wilde afstappen ging dat bijna niet. Strompelend heb ik Coco naverzorgd”, blikt Hoopman terug.

Opbouwschema

Ze ging er van uit een spiertje te hebben verrekt, maar het bleek ernstiger. “Na onderzoek bleek dat mijn heup een mega optater had gehad en dat het kapsel daardoor was beschadigd. Ik heb vier maanden niet kunnen rijden. In die periode hebben alle hulptroepen fantastisch geholpen en Marian (Dorresteijn, red) heeft Coco topfit gehouden. Eind januari zat ik er voor het eerst weer op en ben met een soort opbouwschema begonnen. Eerst stappen, toen een klein stukje draven en gelukkig zijn we er nu weer.”

Selecties

De combinatie heeft inmiddels weer twee wedstrijden gereden en gaat volgende week van start op de eerste selectie voor het NK. “Hopelijk kan ik deze lijn vasthouden en de proeven nog iets strakker krijgen. Ik kijk uit naar de selecties, dan kunnen we mooi kijken waar we staan.”

Werring aan kop

In de Prix St. Georges noteerde Katie Werring de hoogste score en won daarmee de gecombineerde rubriek Lichte Tour. Ze behaalde met Francois (v. Voice) de score van 68,46%. Justine Mudde mocht de derde en vierde prijs ophalen. Met Easy Rider (v. Sorento) scoorde ze 66,18% en het Lichte Tour-debuut van Filemon (v. Apache) werd beloond met 64,85%.

Klik hier voor de uitslagen.

Lotje Schoots: ‘Favorit is net een grote Shetlander’

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook