Ga naar hoofdinhoud

Saskia van Es en Elastico overtuigend aan kop

Saskia van Es met Elastico. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Met de fraaie score van 70,86% wonnen Saskia van Es en Elastico (v. Johnson) met zes procent voorsprong de eerste proef van het ZZ-Zwaar in De Mortel. In de tweede proef maakte Van Es een paar ruiterfouten en kwam de score uit op 69,79% wat alsnog goed was voor het oranje lint. In de Grand Prix deed Jeannette Haazen goede zaken. Ze reed haar Dabanos (v. Abanos) met ruim 70% naar de overwinning.

Saskia van Es rijdt de AES-hengst Elastico sinds enkele maanden in de Subtop. Het duo presteert constant met hoge scores en op de Subtopwedstrijd in De Mortel was dat niet anders. “De eerste proef ging heel fijn en Elastico pakte heel goed aan”, vertelt de amazone. “In de training hebben we de laatste weken geoefend op de series en dat was terug te zien in de punten. Vandaag kregen we er zevens en zevenenhalven voor dus we hebben we stijgende lijn te pakken”, vervolgt ze lachend. Daarnaast werd het duo beloond met een hoop achten, onder andere voor de keertwendingen, de draf- en galopappuyementen en een pirouette.

Kilometers maken

Over de tweede proef was Van Es iets minder te spreken. “Dat was veel te slordig en de afwerking was minder. Het beeld was nog wel mooi en Elastico had afdruk genoeg, maar het was niet zo fijn als in de eerste proef. Hij doet altijd z’n best en dit waren echt ruiterfouten. We gaan lekker kilometers maken om routine op te doen.” Ondanks de aansprekende resultaten in het ZZ-Zwaar gaat de combinatie niet van start op de selecties voor het indoorkampioenschap. “Ik heb er over nagedacht en besloten dat ik liever over ga naar de Lichte Tour. Ik start hem nog één keer in het ZZ-Zwaar en dan hou ik hem even thuis om verder te trainen voor de overstap”, besluit de pupil van het internationale Grand Prix-jurylid Ghislain Fouarge.

Jeannette Haazen wint Zware Tour

In het gecombineerde Zware Tour-klassement stond Jeannette Haazen ruimschoots bovenaan. Haar Grand Prix-proef met Dabanos D’04 leverde een unanieme zege en een score van 70,15% op. Machteld Hoeflake reed met Everything Is Possible (v. Ehrentanz) de Intermédiaire II-proef en werd tweede met 67,50%. Kyra Klinkers mocht zich als derde opstellen. Haar U25-proef met Whoopydoo (v. Lord Sinclair) was goed voor 66,05%.

Stephanie Beek trekt aan langste eind

In de gecombineerde Lichte Tour-rubriek waren de juryleden het niet helemaal eens over de plaatsing van de top drie. Met een gemiddelde score van 68,88% trok Stephanie Beek-Peters met haar hengst Etoile Riche D’apardi (v. Sir Oldenburg) aan het langste eind. Katja Gevers en haar eigen fokproduct Crescendo (v. Tolando) sloten met 67,76% aan op de tweede plaats. Kyra Klinkers eindigde – net als in de Zware Tour – als derde. Haar proef met Zitara (v. Rubin Royal) leverde 66,45% op.

Klik hier voor de uitslagen.

Lees donderdag meer in De Paardenkrant.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.