Ga naar hoofdinhoud

Steffen Peters en Legolas voeren de boventoon in Roosendaal

Legolas hier onder Steffen Peters. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Op Ruitersportcentrum Den Goubergh in Roosendaal voerden Steffen Peters en Legolas 92 vanmiddag de boventoon in de Grand Prix van Groep A. Met een score van 76,82% verwees hij landgenote Laura Graves naar de tweede plaats. De beste Nederlander was Katja Gevers op de twaalfde plek.

De Amerikanen zijn in Europa om zich te selecteren voor de Spelen in Rio de Janeiro. In Roosendaal kwamen zij bijeen om zich met elkaar en anderen te meten. Graves kwam met Verdades als eerste aan de start en scoorde 75,80%. Een paar uur kon de amazone de leidende positie behouden, totdat Peters de ring in reed. Hij overtrof de amazone en mocht zich in de prijsuitreiking als eerste opstellen.

Graves werd ook bijna van de tweede positie verstoten. De Britse Fiona Bigwood stuurde Atterupgaards Orthilia naar een percentage van 75,78% en moest nipt genoegen nemen de derde plaats. Juliette Ramel en Buriel K.H. volgden op de vierde plaats met 72,90%. Helen Langehanenberg trad met Damsey FRH de ring binnen en noteerde een score van 71,60%, wat resulteerde in de vijfde plek.

Gevers en Thriller finishten met 68,46% als twaalfde uit een deelnemersveld van in totaal 20 ruiters. Veertiende werden Stephanie de Frel en VMF Zethar met 66,90%, gevolgd door Daniëlle Heijkoop en Badari met 66,54%. Mirelle van Kemenade-Witlox en Decor Just Royal Dancer pakten de zeventiende plaats met 64,98%. Adelinde Cornelissen en Zephyr werden met 64,16% negentiende.

Morgen start Groep B om 11.00 uur in de Grand Prix. De ruiters uit Groep A rijden om 16.00 de Special.

Bekijk hier de uitslag van de GP Groep A.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Eén reactie op “Steffen Peters en Legolas voeren de boventoon in Roosendaal

  • Jan v Boven

    Madeleine ik hoop, dat u meer geluk hebt als in 2012 met Vontango-B in 2012 voor de de olympische spelen in Londen toe

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook