Ga naar hoofdinhoud

Suzanne Glas blijft Everdale voor

Suzanne Glas hier met de KWPN-hengst Inspire Foto: Melanie Brevink- van Dijk

De keren dat ze tot nu toe met Amazing (v. Negro) startte, moest Suzanne Glas collega Charlotte Fry en de KWPN-hengst Everdale (v. Lord Leatherdale) voor zich dulden. In Werkendam waren woensdag de rollen omgedraaid en pakte Glas, die sinds 1 december werkzaam is bij Van Olst Stables, de zege.

Glas en Fry kwamen in Werkendam aan de start in de landenproef van de young riders. Glas won met Amazing de rubriek met 68,29%. Fry en Everdale sloten aan met ruim 67%.
De nieuwe combinatie gevormd door Amber de Groot en Hexagon’s Zodinde (v. Louisville) werd derde.

Omschakelen
“De proef ging heel fijn. Ik merk dat we steeds meer een combinatie vormen en dat de timing makkelijker wordt”, begint Glas.
“Amazing is een groot paard met grote bewegingen, dus het was qua timing flink omschakelen ten opzichte van mijn eigen paard, die een stuk kleiner is. Ik begrijp hem nu beter en hij mij. Ik heb voor nu precies de proef gereden zoals ik wilde.”

Andere werelden
Per december vorig  jaar maakte Suzanne Glas de overstap van Dressuurstal van Baalen naar Van Olst Stables van Anne en Gert-Jan van Olst.
“Ik leste al heel lang bij Coby en ik werkte daar ook al best lang. Toen dit op mijn pad kwam heb ik heel lang getwijfeld of ik het zou doen. Voor mij gaan nu andere werelden open, zoals het rijden van de goedgekeurde hengst Inspire. Dat vind ik echt ontzettend leuk.”

Grote kans
Glas is net 20 jaar geworden en mag volgend jaar nog een jaar starten bij de young riders. Over haar planning vertelt ze verder. “Met mijn eigen paard Soraya rijd ik ook young riders. Dat ik nu een tweede paard erbij heb op dit niveau is voor mij een grote kans. Observatiewedstrijden zijn nu niet echt mijn doel. Ik wil nu vooral ervaring opdoen op dit niveau”, besluit ze enthousiast.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook