Ga naar hoofdinhoud

Tom Franckx wint ‘Beker van België’

Tom Franckx, hier met Evento. Foto: Melanie Brevink

Op Stal Hulsterlo in Meerdonk werd afgelopen weekend de finale van de 'Beker van België' voor jonge dressuurpaarden verreden. De eindoverwinning bij de vierjarigen was voor Dominique Mohimont en Zhivago-zoon Genie. Julie Dossin en haar WK Verden-paard First Lady wonnen bij de vijfjarigen. Tom Franckx en KWPN-ruin Evento D, in Verden goed voor de zestiende plaats in de kleine finale, pakten de zege bij de zesjarigen.

De beste vijf resultaten van het afgelopen seizoen werden meegenomen naar de finale. De in de finale behaalde resultaten telden dubbel. Het totaal aantal punten bepaalde de winnaars van de competitie.

Vierjarigen

Dominique Mohimont en haar KWPN’er Genie waren oppermachtig bij de vierjarigen. Met een flinke voorsprong schreef de amazone zaterdag met een score van 87,60% de proef op haar naam. Op zondag was de combinatie met een resultaat van 78,40% ook goed voor de overwinning. Flore de Winne en haar Hannoveraanse ruin Basali pakten het zilver. Katrien Verreet reed de Oldenburger merrie Fortalezza Biolley naar het brons.

Vijfjarigen

Bij de vijfjarigen ging de Beker van België overtuigend naar Julie Dossin en haar KWPN-merrie First Lady. Op het WK in Verden, waar de combinatie met een wildcard aan de start kwam, eindigde het duo in de kleine finale met een score van 8,26 op de tiende plek. In Meerdonk stond de combinatie beide dagen aan kop. Zaterdag wonnen ze met 84,20%, zondag met 81,40%. Katrien Verreet en Gallartica Biolley, vorige maand ook actief in Verden, eindigden als tweede, voor Grand Prix-ruiter Mario van Orshaegen met de goedgekeurde hengst San Amour II.

Zesjarigen

Op zaterdag wonnen Tom Franckx en zijn Rubiquil-zoon Evento D met een score van 77,60%. Op zondag moest de combinatie genoegen nemen met de vierde plaats. Uiteindelijk waren de prestaties goed genoeg om de Beker van België in ontvangst te mogen nemen. Tom Heylen reed zijn Gribaldi-zoon Jar of Ballmore naar de zilveren positie in de eindstand. Dominique Mohimont en de KWPN-ruin El Corona Texel eindigden als derde.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Horses.

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook