Ga naar hoofdinhoud

Valentijn van Weering: ‘Hij kan alles, nu ik nog’

Valentijn van Weering met VarioHippiQue's First Class

Valentijn van Weering maakte met VarioHippique’s First Class (v. Florencio) onlangs de overstap naar de Intermédiaire II. Op de Subtopwedstrijd in Harmelen noteerde het duo de hoogste Inter II-score van 64,21%, die in het gecombineerde Zware Tour-klassement de vijfde plaats betekende.

“Zware Tour rijden is écht heel moeilijk”, vertelt Valentijn van Weering na afloop van zijn rit. “Alles moet kloppen want je hebt onderweg geen tijd om nog iets te regelen omdat de oefeningen elkaar zo snel opvolgen.”

Handiger

Het duo had vandaag wat moeite met de serie om de pas. “Dat is ook de reden dat ik twijfel om naar de Grand Prix over te gaan en ga dat overleggen met de juf (Lotje Schoots, red.). First Class kan alles, alleen nu ik nog”, lacht Van Weering. “Ik moet nog veel handiger worden en denk dat het niet zoveel uitmaakt of ik oefen in de Inter II of in de Grand Prix. ”

Ervaren Westwind

Op zijn eigen accommodatie in Velsen-Zuid brengt Van Weering de Oldenburger hengst First Class volgende week opnieuw aan de start en rijdt dan ook het voormalige internationale GP-paard Westwind (v. Jazz) in de Grand Prix. “Die is natuurlijk ervaren. Hij is echt een schatje en doet alles heel makkelijk”, looft de ruiter zijn 1,85 grote Jazz-zoon.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook