Ga naar hoofdinhoud

Van der Heijden: ‘Dat podium komt echt wel weer in zicht’

Edward Gal bespreekt met Hans Peter Minderhoud de proef, daarachter Maarten van der Heijden Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Maarten van der Heijden, directeur topsport van de KNHS en bij dit WK ook de chef d’equipe van de dressuurruiters, kijkt tevreden terug op de prestaties van het Hollandse dressuurkwartet dat vijfde werd in de landenwedstrijd. “Edward Gal heeft echt top gereden. Jammer van het foutje in de ene pirouette, maar hij had hele mooie draf verruimingen en appuyementen, een fantastische passage en overgangen er uit, de hals was mooi op lengte, hij heeft het echt top gedaan. Knap gereden."

“Ik vond dat ook Hans Peter het heel goed deed, dit paard maakte zijn debuut op een internationaal kampioenschap en liep hier pas zijn zesde Grand Prix. Ook Emmelie Scholtens maakt haar debuut op een internationaal kampioenschap en deed dat knap. Die combinaties maken nog fouten, maar ze kunnen ook echt nog enorm groeien. Madeleine Witte heeft meer ervaring, maar reed hier wel haar beste proef van het seizoen.”

Veel hogere teamscore dan EK

“Als je kijkt naar onze teamscore nu in vergelijk met het EK vorig jaar, dan is die echt veel hoger, maar ook de concurrentie is enorm verbeterd. We staan nu op een vijfde plek, maar we hebben ook een aantal paarden die nog door kunnen groeien de komende jaren. De tweede en derde combinatie zullen echt hoger moeten scoren dan ze nu doen, en dan komt dat podium echt wel weer in zicht. Waar we ook heel blij mee zijn is dat we met deze vijfde plaats hebben voldaan aan de kwalificatie eisen die NOC*NSF stelt voor deelname aan de Olympische spelen in Tokyo“, sluit Van der Heijden af.

Bron: KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.