Ga naar hoofdinhoud

Werth twee keer in top tien FEI-ranking

Isabell Werth met Weihegold, Lyon 2016. Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl

Isabell Werth begint het nieuwe jaar met maar liefst twee plaatsen in de top tien van de FEI-ranglijst dressuur. De 47-jarige Duitse amazone staat met Weihegold (v. Don Schufro) op de eerste plaats en neemt met Emilio (v. Ehrenpreis) de achtste plek in op de lijst. Hans Peter Minderhoud en Diederik van Silfhout staan net buiten de top tien op de elfde en twaalfde plek.

Werth wordt in de top drie vergezeld door twee andere Duitse amazones. Kristina Bröhring-Sprehe staat op de tweede plek en Dorothee Schneider volgt op de derde plaats. De top 5 wordt verder compleet gemaakt door Laura Graves en Carl Hester.

Negentig procent

Werth dankt haar eerste plaats met de Don Schufro-merrie, die vandaag officieel twaalf jaar oud is geworden, aan de elf overwinningen in zestien starts van het afgelopen jaar. De eerste negentig+-score van het duo in de WB-kür in Lyon afgelopen oktober zorgde ervoor dat Bröring-Sprehe haar leidende positie, die ze sinds januari 2016 had, kwijtraakte. De andere twee combinaties, die meer dan negentig procent kregen voor een WB-kür waren Edward Gal met Totilas (v. Gribaldi) en Charlotte Dujardin met Valegro (v. Negro).

Klik hier voor de volledige FEI-ranglijst

Bron: Dressagenews

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook