Ga naar hoofdinhoud

Werth zegeviert; pech voor Meulendijks

Isabell Werth met Emilio Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Ook in het nieuwe Wereldbekerseizoen is Isabell Werth ijzersterk, maar toch werd de Duitse dressuurkoningin op de hielen gezeten door Patrik Kittel met zijn nieuwe troef Delatio. Voor de Hans-Peter Minderhoud en Patrick van der Meer verliep de wedstrijd van vanmorgen ook succesvol met een vijfde en zevende prijs. Anne Meulendijks had minder geluk toen ze tijdens een sterke verrichting werd uitgesloten. "De jury heeft het mij laten zien en vond het niet wit genoeg.", verklaart Meulendijks na afloop.

Ondanks dat Isabell Werth door slechts één jurylid, het Duitse jurylid Katrina Wüst, op kop werd geplaatst boekte ze toch de zege in de Worldcup van Lyon. Met Emilio reed ze in totaal 75,326% bij een.

Droom debuut

Patrik Kittel koos niet de eerste de beste wedstrijd voor zijn debuut met Delatio, maar zijn lef werd beloond met een nette tweede plaats met 74,783%. In tegenstelling tot Werth werd Kittel door twee juryleden op kop geplaatst. Het Franse jurylid Isabelle Judet en Francis Verbeek verkozen de verrichtingen van Kittel boven die van Werth.

De overige twee juryleden van het korps Susanne Baarup en Andrew Gardner zagen Dorothéé Schneider als winnares van de wedstrijd met haar Sammy Davis Jr. Vooral Judet voelde hier niks voor en plaatste Schneider op een achtste plaats. Gemiddeld kwam de score van de Duitse amazone uit op 73,848%.

Pech voor Meulendijks

Anne Meulendijks maakte begin vorig jaar de overstap naar de senioren. Na succesvolle wedstrijden heeft Meulendijks ruimschoots bewezen dat zij één van de grootste opkomende talenten is van Nederland. Ook in Lyon ging Meulendijks met haar MDH Avanti N.O.P. voortvarend van start, maar in de verzamelstap belde de hoofdjury Andrew Gardner. Het Britse jurylid vond het schuim niet helemaal wit genoeg en dacht dat er sprake was van bloed in de mond. Voor Meulendijks is het nu einde oefening in Lyon: “Hij stond er super fijn aan en we stonden ook echt op een hoge score. Het schuim was blijkbaar niet wit genoeg, maar ook zeker niet rood. Niemand heeft wat gezien en ik heb na afloop ook geen wondje of iets dergelijks kunnen vinden. Het is enorm balen, maar ik heb de beslissing van de jury te accepteren. We hadden er zeker meer van verwacht.”, laat de altijd sportieve Meulendijks na afloop weten. Over het vervolg van het Wereldbekerseizoen laat de amazone weten: “Ik heb Mechelen op de planning staan, maar nu dit is gebeurd gaan we misschien wel op zoek naar een wedstrijd extra, maar welke wedstrijd dat wordt weet ik nog niet. Dat moeten we in de planning bekijken.”

Kür kwalificatie

Voor Hans Peter Minderhoud en Patrick van der Meer verliep de wedstrijd in Lyon een stuk beter. Minderhoud eindigde in het zadel van Zanardi  als gedeelde vijfde samen met Juan Matute Guimon, die de twaalfjarige Quantico zadelde. Beide heren 72,413% en eindigden hiermee achter de nummer vier Antonia Ramel met de door Emmy de Jeu gefokte Brother de Jeu (v. Voice).

Patrick van der Meer behoort met Zippo al enkele jaren bij de top van Nederland en lieten in Lyon hun kwaliteiten opnieuw zien. Met een percentage van 72,065% mocht de ruiter uit Naaldwijk plaats nemen achter Minderhoud op de zevende plaats. Het Duitse jurylid plaatste Van der Meer zelfs op de derde plaats achter Werth en Kittel.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook