Ga naar hoofdinhoud

ZT-winnares Koosje Mulders: ‘Het begint er op te lijken’

Koosje Mulders met Wim
Op de Subtopwedstrijd in Lisserbroek behaalde Koosje Mulders vandaag de hoogste score in het gecombineerde klassement de Zware Tour. Ze reed haar grote schimmel Wim (v. Rubels) in de Intermédiaire II naar 66,84% wat ook goed was voor een nieuw persoonlijk record in deze klasse. Daarmee bleef het duo ruimschoots voor op de Grand Prix-combinatie Laurien van der Meer met Het Podium Wesley (v. Kennedy) die 63,85% noteerden.

Na een succesvolle periode in de Lichte Tour stapte Koosje Mulders met Wim vorige maand over naar de Inter II en vandaag reden ze hun vierde wedstrijd in deze klasse. “Voor mijn gevoel heb ik er vandaag echt aan gereden en het begint er nu een beetje op te lijken”, vertelt de amazone na afloop van haar winnende proef.

Sterke galoptour

Wim beschikt over een sterke galoptour en beide series leverden achten op. Maar in de tweede pirouette ontstond een flinke fout. “Ik voelde al dat Wim een beetje terugkwam en uiteindelijk viel hij helemaal stil. Dat leverde een twee op en dan gaat het met een dubbel tellend onderdeel best hard. Waarschijnlijk vond Wim het wel genoeg waarop hij besloot op die AC-lijn alvast te gaan halt houden”, lacht Mulders. “Het is super tof dat we ondanks zo’n grote fout toch gewonnen hebben.”

Dichterbij

Verder kreeg het duo kreeg een 7,5 voor de passage en een 7 voor de piaffe en lijkt daarmee het Grand Prix-werk goed te beheersen. Maar Mulders maakt voorlopig de overstap nog niet. “De piaffe en passage gaan in de proef nog niet zoals het kan en mogen echt nog expressiever. Ik wil eerst met meer scherpte de Inter II kunnen rijden waardoor ik met meer zekerheid de Grand Prix in kan. Dan moeten we ook nog die hele proef aan elkaar zien te breien, maar hoe het vandaag ging lijkt dat dichterbij te komen,” besluit de pupil van Nicole Werner.

Lichte Tour

In het gecombineerde klassement Lichte Tour stond Lonneke Rijpkema aan kop. Haar Intermédiaire I-proef met Verdi (v. Montecristo) was goed voor 64,41%. Larissa van Craaikamp reed met Don Camillo (v. Tuschinski) de Prix St. Georges en eindigde met een score van 64,08% op de tweede plek.

ZZ-Zwaar

Steve van der Woude won met Faril (v. Lucky Boy) de eerste proef ZZ-Zwaar met een score van 63,36%. De tweede proef kwam 63,21% op naam van Marleen Glorie en de Friese hengst Jurre B. (v. Fabe 348). Daarnaast eindigde het duo in de eerste proef met 63,07% als tweede en heeft nu de punten behaald voor de overstap naar de Lichte Tour.

Junioren

De kleine groep junioren kwam op naam van Ezra Boer. Zij reed de elitemerrie Zoe D (v. Gribaldi) naar 64,80%.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.