Ga naar hoofdinhoud

Zweedse junior amazone gewond in prijsuitreiking

Junioren-amazone Ellen Linden Urnes raakte gewond bij een ongeluk tijdens de prijsuitreiking van een rubriek op het internationale concours in Flyinge. Linden Urnes' paard Fairy Tale schrok erg en schoot weg. Ze kon haar paard niet stoppen en beiden crashten tegen een wand. Zowel amazone als paard liepen lichte verwondingen op meldde Eurodressage op haar website.

Ellen Linden Urnes had de individuele test bij de junioren gewonnen. Maar tijdens de huldiging liep het helemaal mis voor de zeventienjarige Zweedse amazone. Ze kon haar Westfaler Fairy Tale (v. Friedensritter) niet meer stoppen toen hij er vandoor ging. Het paar kwam tegen een wand tot stilstand en beiden raakten gewond bij de botsing.

Bij onderzoek bleek het paard een haarscheurtje in zijn schedel te hebben opgelopen. Ook de amazone werd in een ziekenhuis onderzocht en bleek een hersenschudding te hebben en een kleine blessure aan de nek. Aan Eurodressage vertelde Linden Urnes dat zij en haar paard het naar omstandigheden goed maken. “Het had erger kunnen aflopen!”

Bron Eurodressage

Eén reactie op “Zweedse junior amazone gewond in prijsuitreiking

  • jahm wouters

    Weet niet waardoor dit gebeurde,maar vind de huidige ceremonies ook wel vragen om ongelukken.Veel muziek ,vaak te hard en dan linten zo groot .Bij indoor ook veel schijnwerpers en harde muziek,dit heeft allemaal niks meer te maken met de sport ,het is vermaak van mensen,hoe de dieren dit beleven zien we veel te vaak mis gaan op tv ,en we maken het zelf ook helaas mee,dat er toch ongelukken gebeuren.

    Prijzen afhalen zonder paarden,ruiters op stalen ros (fiets).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook