Ga naar hoofdinhoud

CHIO Aken is ook dressuur-observatiewedstrijd in aanloop naar Herning

Dinja van Liere met Hermès (v. Easy Game) Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De KNHS heeft vanmiddag de gewijzigde topsportovereenkomst 2022 op de website gepubliceerd. De gewijzigde kadercriteria waren in de afgelopen week al naar buiten gekomen, maar het selectietraject richting het Wereldkampioenschap in Herning nog niet. De KNHS heeft er voor gekozen om meer wedstrijden aan te wijzen als observatiewedstrijden en daar is CHIO Aken er één van.

De observatiewedstrijden voor senioren richting Herning ziet er als volgt uit: het NK Dressuur (5-8 mei, verplicht), CDI 3* Exloo (3-6 juni), CDIO Rotterdam (23-26 juni) en CDIO Aken (28 juni – 3 juli). Bij de laatste drie internationale wedstrijden geldt dat de ruiters op twee van de drie wedstrijden voor de dag moeten komen.

Welke ruiters op welke wedstrijden in actie (moeten) komen, wordt in overleg met de bondscoach bepaald.

Observatietraject jeugd

Voor de jeugd ziet het observatietraject voor de verschillende Europese Kampioenschappen er als volgt uit: NK Dressuur (5-8 mei, alle categorieën), CDI Exloo (3-6 juni, alle categorieën), nationale observatiewedstrijd Schijndel (3 juli, junioren, young riders pony’s) en Hoevelaken (U25 en children, 15 juli).

Klik hier voor de topsportovereenkomst senioren

Klik hier voor de topsportovereenkomst jeugd

Bron: Horses.nl/KNHS

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook