Ga naar hoofdinhoud

15 Pavo-tickets in Noord-Holland, 86 punten voor Dream Boy-zoon

Pavo Cup voorselectie vierjarigen presentatie

De Pavo Cup-voorselectie op de Centrale Keuring van Noord-Holland in Middenbeemster is de voorlaatste van dit seizoen in Nederland. In totaal gaf de jury 15 paarden een ticket voor de halve finale, waarvan een aantal dik in de 80 punten. Bij de vierjarigen was de hoogste score (86) voor Ignado-Rijk (v. Dream Boy) met Marije Tromp. Bij de zesjarigen zette Glitzy Lady (v. Fürstenball) met Jesslin Galiart de hoogste score neer (85,5) en net een half puntje minder was er voor de beste vijfjarige, Ho Timeless Good R-E (v. Fürst Romancier). 

Onder Marije Tromp imponeerde de Dream Boy-zoon Ignado-Rijk (uit Cadeaurijke ster prok van Tolando, fokker W.F. Meijerink uit Stieltjenskanaal). “Deze aansprekende Dream Boy-zoon imponeert met zijn goede zelfhouding, lichtvoetige bewegingsvorm en extra galop. De galop kenmerkt zich door tact, afdruk en lichaamsgebruik en we konden hem hiervoor een 9 geven”, sprak juryvoorzitter Johan Hamminga, die samen met Arie Hamoen keurde.

Tweede Dream Boy

Ook een knappe prestatie leverde de vierjarige Dream Boy-dochter Imagine (uit T-Michaella elite pref prest sport-dres van Biotop) van fokker A. van Ballegooijen, die een veulen aan de voet heeft en onder het zadel van Jeroen van Eck 81 punten bijeen wist te lopen. Vorig jaar wist ze al uitstekende zaken te doen in de merrietest, waarvoor ze met 85,5 punten slaagde.

Glitzy Lady

Met 84 punten bleek Glitzy Lady elite IBOP-dres (Fürstenball uit Iduna ster pref van Esteban) van fokkers Louis en Gabriëlle Röst de meest kwaliteitsvolle zesjarige. Zij werd voorgesteld door Jesslin Galiart en behaalde eerder al een topscore van 85,5 punten in de IBOP. “Dit is een heel imponerend paard, dat een grootramig en hoogbenig model heeft en over een mooi front beschikt. Ook in beweging valt ze op met haar goede zelfhouding en een expressief voorbeengebruik. Om het beeld te vervolmaken zou ze nog een fractie sneller in het achterbeen mogen zijn.”

Ho Timeless Good R-E

De beste van de vijfjarigen is Ho Timeless Good R-E ster IBOP-dres prok (Fürst Romancier uit Timeless Good elite sport-dres sport-spr van Goodtimes, fokker Jan Rendering uit Vlagtwedde) van C. Heemskerk. Vorig jaar scoorde deze merrie al opvallend in de Pavo Cup en dat deed ze nu opnieuw, onder het zadel van Eline van Egmond. Ook deze merrie kwam uit op 85 punten. “Dit is een hele patent bewegende, chique merrie die lichtvoetig beweegt en over drie goede basisgangen beschikt. Daarbij werd ze heel sympathiek en correct voorgesteld, waardoor we haar een 9 voor harmonie konden geven.”

Met één puntje minder, 84, gaf ook Hope (Sorento uit Symfonie ster van Clavecimbel, fokker B. Heijink-Struck uit Sinderen) van amazone Larissa van Craaikamp blijk van haar dressuurtalent. Deze grootramige merrie heeft drie zeer goede basisgangen, waarin ze voor nog hogere punten nog iets sneller mag worden.

Klik hier voor de startlijst en uitslagen (zodra beschikbaar hier te vinden)

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook