Ga naar hoofdinhoud

7 hengsten goedgekeurd in Holstein

United Touch S, één van de fokproducten van Julius-Peter Sinnack - Foto: Rick Helmink
Op de voorjaarskeuring in Elmshorn zijn zeven van de 17 voorgestelde hengsten tot de fokkerij toegelaten. Twee hengsten werden volledig goedgekeurd: de met Toni Hassmann 1,50m springende Contendrix (Contendro I x Carinjo HDC) en de driejarige Can Hope (Cascadello I x Lord Z), die op de Holsteiner keuring 2017 in het boekje stond, maar afwezig bleef. Vijf hengsten zijn via het Zuchtversuch toegelaten, daaronder reserve Bundeskampioen United Touch S (foto). 

Aangemeld voor de keuring waren 23 hengsten, daarvan twee uit België. Onder andere de nummer 3 van de BWP derde fase Prestige van het Kluizebos (Halifax van het Kluizebos x volle zus Clinton)  en de veilingtopper van de tweede fase, Picasso van de Zwartbleshoeve (Cornet Obolensky x Zidane), die in Lier voor 72.000 euro door het Holsteiner Verband werd aangeschaft en ondertussen met goed gevolg een 14-dagentest heeft afgelegd. Eckhard Wahlers van Gestüt WM gaf veeldekker Secret, die reeds DSP, Oldenburgs en Hannnoveraans is goedgekeurd, ook op voor de voorjaarskeuring. Zij staan alledrie niet op de lijst met goedgekeurde hengsten (via het Zuchtversuch).

Zuchtversuch

In totaal werden 17 hengsten voorgsteld in Elmshorn.  Naast de twee volledig goedgekeurde hengsten werden er vijf hengsten toegelaten via het Zuchtversuch. Onder andere de achtjarige Diamantde (Diarado x Argentinus), de vijfjarige sporttesttopper Checkter (v. Cellestial) en de zesjarige reserve Bundeskampioen United Touch S (Untouched x Lux Z). Die laatste met een begrenzing van 30 merries per jaar.

Schockemöhle en Holsteiner Verband

Paul Schockemöhle heeft dit jaar de handen ineen geslagen met het Holsteiner Verband. Zo stelde hij samen met de hengstenhouderij van het stamboek de springtopper van de test in Schlieckau voor. Deze Stakkato’s Golden (v. Stakkato Gold) kwam gemiddeld uit op een 8,7 voor de springonderdelen. Stakkato’s Golden werd door de zoon van  Schockemöhles dierenarts dr. Philipp Genn gefokt uit de KWPN-merrie Erica (Canturano I x Indorado). Ook stelt Schockemöhle samen met het Holsteiner Verband een dressuurhengst voor: Goldball (Goldberg x Sir Donnerhall I). Deze beide hengsten werden goedgekeurd via het Zuchtversuch.

Uitslag

Catalogus

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.