954,5 punten voor Springbank II VH in Deense test - Horses.nl Ga naar hoofdinhoud

954,5 punten voor Springbank II VH in Deense test

Springbank II VH (Skovens Rafael x De Niro) Foto: Helgstrand Dressage
Aan Revolutions topscore van vorig jaar (977,5 punten) komt Springbank II VH (v. Skovens Rafael) niet, maar de vos komt wel in de buurt. In de Deense 35-dagentest slaagde de hengst van Andreas Helgstrand vandaag in Tørring met 954,5 punten. Hij kreeg onder andere een 10 van de testruiter en een 10 voor de aanleg. Ook de plaatsen 2 en 3 zijn voor Helgstrand-hengsten: Quaterhit (v. Quatergold) en de Westfaalse kampioenshengst Valverde (v. Vitalis). 

Voor Quaterhit, door Helgstrand vorig jaar aangeschaft op de DSP-keuring in München voor 60.000 euro (en daarmee een ‘koopje’ voor Helgstrand-begrippen op veilingen), was er een totaal van 884 punten op de dressuuronderdelen. De door Eugène Reesink en Rob van Puijenbroek gefokte Valverde, de kampioen van de Westfaalse keuring 2016, scoorde een totaal van 876 punten. Op plaats 4 komt de eerste Blue Hors-hengst: Blue Hors Fifty Cent (v. Franziskus) kwam uit op 836 punten en volgt daarmee op flinke afstand.

Stutteri ASK zorgt voor goedmaker

Stutteri ASK, de springpaardentak van Blue Hors, zorgt voor de goedmaker met ASK-springhengsten op 1, 2 en 3. Met 873 punten was premiehengst Fidelio ASK (v. Favorit ASK) met afstand de beste springhengst. De in België door Ann van Heyst gefokte Action Man ASK (v. Action-Breaker) volgt op de tweede plaats met een totaal van 843,5 punten en Kannango ASK (v. Kannan) ontving 836 punten.

24 van 26 aangeboden hengsten geslaagd

In totaal werden 26 hengsten aangeboden voor de 35-dagentest. Daarvan slaagden er 24. De door Adri van Erp gefokte Jambeau (v. Apache), kampioensringhengst op de KWPN hengstenkeuring, mocht niet beginnen aan zijn test en de vierjarige springhengst Casall SEM (v. Cabachon) werd gedurende het onderzoek naar huis gestuurd.

Eigenaren in Denemarken hebben de keuze: ze kunnen hun hengst in beide richtingen of alleen als dressuur- of springpaard laten testen. Als de hengsten in beide richtingen worden getest, kunnen de tevens Duits goedgekeurde hengsten ook daar hun dekbrevet behouden. Negen hengsten werden in beide richtingen getest.

Klik hier voor de uitslag van de driejarigen (dressuur)
Klik hier voor de uitslag van de vierjarigen (dressuur)
Klik hier voor de uitslag van de driejarigen (springen)
Klik hier voor de uitslag van de vierjarigen (springen)

Lees woensdag meer in De Paardenkrant

Sprinbank II VH:

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook