Ga naar hoofdinhoud

Aantal toppers meldt zich op vierde springdag

Cat.nr. 35 (Big Star x Cardento). Foto: Melanie Brevink-van Dijk/Paardenkrant-Horses.nl
Het was even wachten, maar op de vierde springdag meldden zich zeker een aantal springpaarden die zeer positief opvielen over het hout. De oogst was gezien de eerste dagen wat mager met 18, waarbij de lat toch ineens hoger leek te liggen. “De afstamming speelt dan ook een belangrijke rol, wij zijn iets vrijgeviger als er een heel interessante moederlijn achter zit”, verklaart juryvoorzitter Cor Loeffen.

Het was de dag van Arezzo, die van de twaalf, drie zonen kreeg doorverwezen. “Ze vallen op met veel reflexen en zijn lang gelijnd.” Daarvan was cat.nr. 11 (mv. Arizona) een hengst met een heel aansprekend sportmodel, die met veel souplesse goed van de eerste paal springt.

Reactie

In de tweede groep was het Asca Z-zoon cat.nr. 25 (mv. Nabab de Reve) die extra opviel over het hout. De attente hengst die wel erg week is op de lendenen, let heel goed op en wist indruk te maken met veel afdruk en een goede sprongafloop. Richting het einde van de dag was daar cat.nr. 94, een jeugdige zoon van Cuba Libre (v. Mr Blue), die veel weg heeft van zijn grootvader en die imponeerde met zijn springvermogen. Veel go en instelling toonde de goed gemodelleerde cat.nr. 51 (Captain Cooper x Corisco) die een beste reactie gaf op een foutje. Hij is een neef van de dressuurhengst Cachet L (v. Jazz)

Big Star

Blij was de jury met een zoon van Big Star, de stoere goed typische cat.nr. 35 (mv. Cardento) uit de stam van Londontimes. Van de tweede jaargang van Entertainer mag cat.nr. 134 (mv. Vittorio) verder. Dit neefje van El Primero is een aansprekende jeugdige hengst, die heel veel afdruk toonde en daarbij dan nog de souplesse wat miste.

Shoppen in Frankrijk

Jan van der Kamp van De Havikerwaard, had goed geshopt in Frankrijk. Hij kreeg alle drie aangeboden interessant gefokte hengsten een ronde verder, zonen van Kraque Boom, Classsic Bois Margot en Baloubet du Rouet. “Als particulieren in het buitenland veulens kopen met interessant bloed en die hier aanbieden is dat een aanwinst. Als zij uiteindelijk worden ingeschreven zijn wij daar als commissie heel blij mee en kunnen vooral fokkers daarvan profiteren”, aldus Loeffen.

Bekijk hier de volledige lijst met aangewezen hengsten van de vierde springdag.
Lees hier alles over de KWPN Hengstenkeuring 2016/2017

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

2 reacties op “Aantal toppers meldt zich op vierde springdag

  • s Gubbels

    Het is de tweede jaargang van entertainer vorig jaar 3 hengsten naar tweedebezichtiging!

  • Tamara Buunk

    Bedankt voor uw oplettendheid. Het bericht is inmiddels aangepast.

    Met vriendelijke groet,

    Tamara Buunk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook