Ga naar hoofdinhoud

Andresen: ‘Nooit meer een paard via de KSS’

Kristin en Alexandra Andresen vlak na de aankoop van Handsome O op de KSS-veiling - Foto: Paardenkrant-Horses.nl

Nu alle veterinaire onderzoeken betreffende de KWPN-hengstenkeuringskampioen Handsome O achter de rug zijn maakt de Noorse eigenaresse Kristin Andresen zich op voor een juridische strijd met het KWPN. “In Nederland worden prachtige paarden gefokt, maar ik zal er niet meer één via de KWPN-veiling aanschaffen”, aldus Andresen.

Handsome O heeft volgens Andresen nekwervelschade en bij de zoon van Johnson is tevens hanentred geconstateerd. Vooralsnog zit Andresen flink met de hengst in de maag. “Handsome is een prachtig paard. Maar met de taktfouten in zijn gangen zal hij nooit goedgekeurd worden en het is maar de vraag of hij bereden kan worden.”

Arrogante houding

“Wat ons verbaasd heeft is de arrogante houding van het KWPN”, gaat Andresen verder. “Beseffen ze wel welke signalen ze hiermee uitzenden naar andere potentiële kopers? Ik heb eerder paarden op de veiling in Verden gekocht en de service daar is geweldig. Als je een probleem hebt, proberen ze het op te lossen. Het KWPN zegt botweg dat het hun probleem niet meer is.”

Mr. Wibe Reddingius, die de belangen van het KWPN behartigt, en Mr Stephan Wensing, de compagnon van Mr Maaike Weda die Hengstenhouder Jan Brouwer bijstaat, reageerden op 18 september op Horses.nl.


Een uitgebreid interview met Kristin Andresen verscheen afgelopen woensdag in De Paardenkrant.
Geen abonnee van De Paardenkrant? Sluit dan hier een (online) abonnement af.

Lees hier meer nieuwsberichten over Handsome O

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Eén reactie op “Andresen: ‘Nooit meer een paard via de KSS’

  • Martina

    Hanentred geconstateerd ??? Hebben ze die gemist op de keuring bij het KWPN ?? Want dat is aangeboren en geen blessure die je kan krijgen zoals de nekwervel schade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook