Ga naar hoofdinhoud

Briljant en Jacobalia II kampioenen Handelskeuring Rouveen

Handelskeuring Rouveen 2017 - Foto: Geert Bouius

Zoals ieder jaar kwam het publiek weer in groten getale af op de Handelskeuring in Rouveen die afgelopen dinsdag plaatsvond. Bij de rijpaarden was het kampioenslint voor de Toulon-dochter Jacobalia II terwijl bij de tuigpaarden Briljant (v. Larix) de beste van de avond was. Bij de rijpaardveulens stond Cornet Obolensky nazaat Crystan HH voorop en bij de tuigpaardveulens was het Méxxima (v. Cizandro) die de overwinning in eigen dorp hield.

De elegante driejarige Jacobalia II (v. Toulon) van fokker/eigenaar Dinie Markhorst uit Brucht stond voorop in haar eigen leeftdijdscategorie. Ze liet Juanita (v. Zirocco Blue) achter zich. Bij de vierjarige merries was het Caprese (v. Clarimo) van Frits Even uit Ruinerwold die vooraan stond opgesteld en Labadu (v. Lord Pezi) naar de tweede plek verwees. In de kampioenskeuring namen Jacobalia II en de goed bewegende vierjarige schimmelmerrie Caprese het tegen elkaar op. Na een spannende strijd was het Jacobalia II die als winnares werd gehuldigd.

Briljant imponeert

De rubriek voor 2- en 3 jarige tuigpaarden werd gewonnen door de krachtig optredende vosmerrie Johannalina (v. Cizandro) van Henk Minkema uit De Wilgen. In een grote en sterke groep oudere tuigpaarden ging de winst naar Briljant (v. Larix) van Joop van Wessel uit Zwartebroek. Deze vos liet zien wat men graag van een tuigpaard ziet, imponerende passen en veel uitstraling. Het was dan ook Briljant die de voorkeur kreeg van de jury in de kampioenskeuring.

Lokale fokkers voorop in veulenkeuring

Twee grote groepen veulens, bijna allemaal van lokale fokkers, werden gepresenteerd aan jury en publiek. Bij de tuigpaardveulens was er een overtuigende winnaar in Méxxima (v. Cizandro) van Henk Lassche uit Rouveen. Dit merrieveulen maakte met haar voorkomen en ruime bewegingen veel indruk. Het merrieveulen Crystan HH (v. Cornet Obolensky) van Rouvener Peter Huisman blonk uit vanwege haar mooie type en werd bij de rijpaarden verkozen tot het beste veulen.

Beste monsterknechten en beste toilet

Traditioneel worden in Rouveen ook prijzen uitgereikt voor de beste monsterknechten en de best getoiletteerde paarden. Lennart Hartsman werd verkozen tot beste monsterknecht bij de tuigpaarden en Roel Harke bij de rijpaarden. De prijs voor het beste getoiletteerde tuigpaard ging naar Ivo (v. Saffraan) van de familie Pos uit Ankeveen en gepresenteerd door Ritsma Show Horse. De prijs voor het best getoiletteerde rijpaard ging naar Juanita in eigendom van de  familie Van Wessel uit Zwartebroek en gepresenteerd door het team van Stal Fanita Hoeve.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl/Persbericht

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook