Ga naar hoofdinhoud

Casall levert Holsteinse merriekoningin

Cascada I (Casall x Lord Calando), zo heet de nieuwe 'Miss Holstein'. De merrie van Detlef Hennings werd door de Holsteiner fokkerijleider dr. Thomas Nissen omschreven als een moderne en complete merrie, die een prachtig atletisch model combineert met voortreffelijke bewegingen. Daarnaast komt ze uit de successtam 18A2. De Holsteinse merriekeuring van dit jaar was een waar Casall-festival: van de 60 geselecteerde merries stamden er veertien van de Caretino-zoon en kreeg hij naast de kampioene meerdere merries in de kampioensring.

De teruglopende dekcijfers in de algehele warmbloedfokkerij waren op de ‘NMK’ van het Holsteiner stamboek in Elmshorn duidelijk merkbaar. ‘Slechts’ zestig merries traden aan, terwijl dat aantal andere jaren wel eens boven de 100 lag. “Dat heeft deels te maken met de teruglopende dekcijfers, maar ook met de teruglopende interesse in de deelname aan keuringen”, aldus fokkerijleider dr. Thomas Nissen.

Nissen was wel tevreden met de kwaliteit van de getoonde merries: “Over de breedte hebben we betere bovenlijnen, correctere fundamenten en een betere stap gezien bij de merries. Dat zijn zeer positieve ontwikkelingen.”

Nissen was ook verheugd met de reservekampioen, een halbloedmerrie (de enige geselecteerde halfbloedmerrie overigens). “Ze deed niet onder voor de merries van warmbloedhengsten.” Reservekampioene werd Carlotta IV (Ibisco xx x Coriano). De sjerp voor de tweede reservekampioene was voor Clintina (Diarado x Clinton I).

De titel ‘merrie met de beste bewegingen’ ging naar de geweldig dravende Colour (Acodetto x Calido I).

Klik hier voor de uitslagen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.